Povodom sve učestalijih prozivki i napada da smo „strani“ plaćenici, fantomska stranka ovih ili onih, mi iz stranke Istina se pitamo da li je moguće da nas se toliko plaše kada pribegavaju tako bednim lažima i političkim spletkama bez ikakvog pokrića i dokaza? Politika se vodi programima, političkom smislenošću i doslednošću, a ne etiketiranjem bez argumentacije, čega se gnušamo kao bestidnog srozavanja politike na nivo rijaliti programa. Istina ima kontinuitet, nakon prošlih izbora je ušla u Skupštinu Grada Novog Sada i beleži ozbiljan rast i sve veću popularnost kod građana. Što je to evidentnije to nas više i bestidnije napadaju i režimski i oni drugi mediji koji su naklonjeni nekima koji sebe nazivaju opozicijom! Jasno je da smetamo mnogima zato što nas građani hoće i podržavaju. Baš zato ćemo nastaviti još odlučnije i posvećenije, kako bi opravdali toliko poverenje koje naši sugrađani imaju za našu politiku.

Ima i onih koji bi očekivali da se branimo i pravdamo. Ne pada nam na pamet, umesto toga mi vredno radimo, svaki dan smo na terenu sa sugrađanima, predočavamo im naš program i to traje već godinama! Ko je kada nastao, ko koliko postoji, šta tačno radi, da li ima program ili nema, to se sve jako lako može proveriti. Nas interesuju samo i isključivo politički programi koji se nude i šta od svega toga imaju naši sugrađani. Mi ne prozivamo, niti ikog etiketiramo. Zaista je previše medijskih prozivki! Mi nudimo promene, znamo da se razlikujemo u odnosu na druge političke partije i grupe građana. Umesto toga mi nudimo naš program i o tome i treba da se diskutuje i polemiše, a ne izvlači iz konteksta!

Pričajmo o sistemu vrednosti, o ekonomiji, o socijalnoj pravdi, o poboljšanju zdravstvenih usluga. Pričajmo o pravu na bolovanje za kućne ljubimce! Pričajmo o neradnoj nedelji! O legalizaciji kanabisa! Hajde da vidimo kako da se reši ogroman problem parkiranja u gradu! Pričajmo kako da žene više ne tuku i ubijaju! Hajde da pričamo o mnogo toga šta bismo mogli da popravimo, ili donesemo kao novi kvalitet za naš grad! Pričajmo, a ne etiketirajmo! Zato pozivamo medije da prestanu da lepe lažne i sramne etikete i da, ako ih nešto interesuje, da nas pitaju. Rado ćemo se odazvati i razgovarati, ljudski, kulturno i civilizovano! Mi se ne bojimo javnog dijaloga i o svemu možemo sa svima da razgovaramo. Jednostavno, budimo ljudi, a ako tražimo previše, onda sve ovo zanemarite!

#StrankaIstina #IvanaVujasin