Ivana Vujasin

Predsednica

Na mapi Ivaninog života, korake koji spajaju svet u kom živi i svet u kom je živa, iskreirala su njena dela. Vođena ljubavlju prema prirodi, koja ju je motivisala da svoje školovanje usmeri i na tu oblast, kao master ekologije svoje znanje je svakodnevno nadograđivala, trudeći se da njen doprinos unapređivanju sredine bude izgrađen na jakim i stabilnim temeljima. Kroz pozicije direktorke magazina, portparolke edukativnih časopisa za pametno življenje u zdravom okruženju kako za decu tako i za odrasle, kreirala je svoj put iskustva u smeru današnjih aktivnosti. U svom radu, kao PR kompanije koja se bavi zaštitom od nejonizirajućeg zračenja, broji prvu deceniju. Saznanja i stečene veštine pretočila je u organizaciju jedinstvenog Kongresa u svetu, koji se bavi svim segmentima zdravog načina života.

Iako godine angažovanja govore u prilog njenim rezultatima, one su danas zapravo podsetnik da je njena svest o aktivnom učešću u životu kod nje budna odavno. Udahnula je život 1986. godine u Bosanskoj Gradišci. Danas svaki svoj udah i spoznaju o životu proživljava u njenom Novom Sadu. Organizacije edukativnih i kulturnih događaja bile su njen doprinos društvu, koje je kroz povratne informacije usmeravalo njeno dalje angažovanje.

Izgovarala je na glas svoje spoznaje i ideje, posmatrala je svet i proučavala svest, preispitivala odluke i rezultate, kreirajući neke nove energije i vrednosti. Uvek je verovala da se ISTI NA istom putu nađu. Danas zna da se taj put zove ISTINA. Korača tim putem sigurnim koracima, jer sloboda da živi svoj pun potencijal je ujedno i njena snaga. Veruje da kroz procese ličnih promena, postajemo bolja verzija sebe, čime doprinosimo da i društvo u kom funkcionišemo bude bolje.

Zahvalna je za sve što je njeno iskustvo usvojilo, jer to je ono što ju je gradilo. Svesna da svojim primerom utiče na njeno okruženje, prihvata tu odgovornost koja je drži budnom u sadašnjem trenutku. Dok sanja velike snove, trudi se da svakoga dana doprinese razvoju svog okruženja, makar malim koracima. I svaki novi korak koji čuje kraj svog, je poruka života da korača pravim putem.

Strahinja Jakovljević

Potpredsednik

Rođen u onom trenu istorije koji danas u knjigama čitamo kao period velikih promena, Strahinja Jakovljević svoj životni put započeo je 1997. godine. Iako mlad, svestan svega što život sa sobom nosi, on prepoznaje u sebi želju da se kroz upoznavanje politike i angažovanje, svojim primerom zauzme za unapređivanje položaja ne pojedinaca, već celokupnog društva.

„Još kao dete sam znao da mi kao narod zaslužujemo mnogo bolje od onoga što nam se dešava“ – rečenica koju izgovara diplomirani politikolog i današnji student master studija međunarodnih odnosa. Svoju posvećenost životinjama i prirodi prepoznao je kroz iskren odnos i program Istine, kao stranke koja svojim kvalitetom i jedinstvenim pristupom nudi rešenja za mnogobrojna pitanja i izazove sa kojima se svakodnevno susrećemo, kao pojedinci i kao društvo.

Bivši sportista, ali sa aktivnim sportskim duhom, snagom i energijom koja je potrebna za novi talas srpske politike. On je ona budućnost koju smo uvek pozivali da ostane ovde i svoje znanje primeni u svojoj zemlji. Danas imamo primer mladog lidera koji ide putem istine, tragajući za rešenjima za bolje sutra svih nas. Lidera iza čijih reči stoje njegova dela, njegov život.

Andrijana Čapko

Potpredsednica

Da se sreća za kojom svi jurimo krije u malim stvarima, a uspeh zavisi samo od nas, svedoči i biografija Andrijane Čapko, nepobitnom činjenicom da živi u zemlji koja još uvek nije spoznala svoje dobre dane, deleći sudbinu svakog stanovnika. Oslanjajući se na samu sebe, ova jaka žena kreira da bude zadovoljna svojim životom i da unosi radost u svet onih sa kojima se druži i sarađuje.

Vođena rečima Mahatma Gandhija: “Budi promena koju želiš da vidiš u svetu”, kroz posao je učila i usavršavala tehike rada sa akcentom na razvoju i unapređenju sebe, a samim tim i poslovanja. Kroz sve ukazane prilike, za dokazivanje u poslu, izlazila je kao iskusnija i stabilnija osoba, a rezultati promena i usavršavanja prikazani su kroz konstantna napredovanja u karijeri. Osmišljavanje i vođenje strategija za rast, razvoj i nadograđivanje, dovele su i do njenog ličnog usavršavanja od pozicije regionalnog menadžera do life kouč-a. Na poziciji koordinatora sistema menadžmenta uvidela je važnost organizovanog sistema, gde ostavlja svoj pečat podizanjem svesti kao i prepoznavanjem sposobnosti zaposlenih i usmeravanjem istih ka ispoljavanju ličnih kvaliteta za dobrobit zajednice u kojoj žive, deluju i rade.

Rođena 1980. godine u Vrbasu svoj životni put pronalazi u Novom Sadu postavljajući sebi jasne ciljeve, usmerena na pozitivne stvari korača stazom uspeha bez osvrtanja na prošle dane. Vodeći se činjenicom da nas ljudi neće pamtiti po rečima koje smo rekli, po stvarima koje smo nosili, već po osećaju koji smo izazvali u njima, Andrijana gradi stazu uspeha koja svakoga dana postaje bogatija novim saputnicima koji su prepoznali promenu u sebi, a samim tim i u svetu. Istrajnost i strpljivost vode je sigurnim korakom do uspeha.

Sanja Cvetković

Potpredsednica

Rođena je 1978. godine u Zrenjaninu gde je i završila gimnaziju, da bi formalnu edukaciju nastavila u Novom Sadu diplomirajući prava.

Pripravnički staž radila je u Osnovnom i Višem sudu u Novom Sadu. Medijator je za rešavanje sporova vansudskim putem. Na drugoj godini fakulteta odlučila je da počne da radi zato što je bila svesna da roditelji ne mogu da joj priušte život i studiranje u Novom Sadu. Bilo je to u periodu posle bombardovanja i znala je da su mnogi njeni vršnjaci ostajali nedorečeni, ali ona je bila veoma ambiciozna i mislila da može puno toga. To joj je relativno usporilo školovanje, ali je zato stekla veliko radno i životno iskustvo u radu sa ljudima.

Radom na sebi stvaramo mir, a kada je mir u  čoveku tada se jedino može biti zadovoljan. Znanje i iskustvo je nešto što predstavlja veliko bogatstvo i nešto što čoveku niko ne može da oduzme, a onaj koji ga ima može sa svakim to što ima i da podeli. Iako njen put nije bio baš lak, nije odustala. Iskustvo koje je stekla radeći na različitim poslovima je nemerljivo i pomoglo joj je da shvati suštinsku potrebu jednog običnog čoveka u našoj zemlji.

Majka je devojčice Ane. Svoje dete želi da nauči da veruje u sebe i u ono što radi i da treba da istraje u svojim željama. Svaki trud se isplati pa i onaj najmanji. Porodične vrednosti su joj najbitnije i svestrana je osoba sa ambicijom da pozitivno utiče na društvo.

Najveća privilegija u životu je kada čovek može da radi posao koji voli, a da od njega može i pristojno da živi. Uvek treba težiti ka boljem, težiti ka savršenstvu, a put koji vodi do tamo je samo rad na sebi.

Nema problem da od dva ponuđena puta izabere onaj teži, ako je to po njenom mišljenju moralno ispravnije. Ne podnosi nepravdu i naročito želi da se angažuje na području razvoja propisa i pravne regulative iz oblasti porodičnog i radnog prava. Smatra da je zdrava porodica  i zdravo odrastanje dece  nešto što je postalo retko u današnjem društvu i da moramo lečiti uzroke, jer posledicu možemo samo zalečiti. Suština je pronaći put i pomoći svima koji ćute.

Ne možemo savršeno urediti svet i planetu, ali možemo ih ulepšati  za  budućnost i ostaviti  bar neki trag i nadu da se može verovati u to da se nešto još i može spasiti, tako što ćemo nekome pomoći, bez potrebe da se pitamo rečju možda.

Sofija Stojković

Potpredsednica

Sofija Stojković je rođena u Novom  Sadu 22.03.1987. godine.Diplomirani je menadžer za medije, majka je četvoro dece.

Radila je kao radijski i televizijski voditelj, vodila je modnu agenciju,  sada je vlasnik i direktor firme za izradu urbane opreme.

Tokom odrastanja je uvek imala podršku roditelja, zato je i sama težila ka tome da pomogne svakome kome je to bilo potrebno.

Životni moto joj je da ako nema nešto lepo da kaže nekoj osobi, onda neće reći ni ništa ružno. Snagu nalazi u pozitivnoj energiji, veri u Gospoda i svojoj porodici i to joj omogućuje da bude bolja osoba i da istrajava u svojim ciljevima. A oni su da ovozemaljski život učini lepšim i lakšim svakom pojedincu.

Dosta je putovala, ali kao što sebe nije mogla da zamisli ni u jednoj drugoj državi sem svoje, isto tako se trudi da i njena deca ostanu ovde, da im budućnost bude lepša i bolja i da ni jedno dete ne poželi da napusti našu zemlju.

U slobodnom vremenu učestvuje u humanitarnim akcijama i to je, kao i pomoć deci, ispunjava u svakom pogledu.

Nataša Vislavski

Potpredsednica

Nataša Vislavski je rođena 1. 6. 1980. godine u Beogradu, opština Savski venac. Po profesiji je master ekonomista. Obrazovanje je stekla u OŠ „Kosta Trifković“ Novi Sad, Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” Novi Sad i Ekonomskom fakultetu Subotica Univerzitet u Novom Sadu.

U stalnom radnom odnosu je u Pokrajinskoj vladi u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Konstantno se stručno usavršava, kao državni službenik (oblasti Finansijsko upravljanje i kontrola, Upravljanje promenama i rukovođenje, Inspekcijski nadzor, Postavljanje organizacionih ciljeva, Alati interne kontrole i upravljanje rizicima, Akcioni plan za sprovođenje programa Vlade – procesi i izveštavanje, Donošenje odluka, Timovi i timski rad, Rodno odgovorno budžetiranje, Koncept dobre uprave, Etika i integritet, Zaštita ljudskih prava, Rodna ravnopravnost, Interna i eksterna poslovna komunikacija, Popis administrativnih postupaka, Pregovaranje i rešavanje konflikata, Ovlašćeni službenik za javne nabavke, državni stručni ispit za rad u organima državne uprave, razvoj e-uprave, MS Office, ECDL moduli, potvrde o znanju engleskog, nemačkog i mađarskog jezika i dr.). Član je Saveza ekonomista Vojvodine.

Odgovorna je i predana ciljevima koje izabere. Aktivna je u prevenciji nastanka problemskih situacija i donošenju mera za prevazilaženje situacionih kriza. U Istini je našla svoju drugu porodicu i mogućnost da se bori za ideje u koje veruje. Udata, majka je dvoje dece: sina Aleksandra i ćerke Viktorije.

Pavle Petrović

Predsednik izvršnog odbora

Odrastajući u radničkom okruženju vrlo rano pokazuje zanimanje za politiku, građanske slobode, radnička prava, socijalnu pravdu… U proleće 1983. godine Pavle Petrović izašao je izvan granica tada dozvoljenog, oformivši sa nekolicinom prijatelja omladinsku organizaciju koja se odvojila od SSOJ, trpeći posledice doslednosti sebi i svojim idejama.

Od malih nogu aktivno boravi u prirodi, baveći se ribolovom profesionalno i sportski, uviđa nepravdu u gazdovanju vodnim resursima i loš odnos prema ribljem fondu i vodenim ekosistemima, kao i prirodi uopšte. Dugi niz godina uspešno se bavio organizacijom sportskih ribolovačkih takmičenja, amaterskih i profesionalnih kao i organizacijom sportsko – edukativnih događaja za decu i omladinu kao i za osobe sa posebnim potrebama. Osnivač je fondacije, pionir zdrave i posvećene priče na prostorima bivše Jugoslavije, ali i vizionar koji godinama učestvuje u realizaciji jedinstvenog međunarodnog Kongresa. Iako je znanje stekao u mašinsko – tehničkoj oblasti, isto je nadograđivao u oblasti ekonomije i menadžmenta, koji je kroz njegovu dalju karijeru bio osnov.

Aktivnim političkim radom počinje da se bavi 2015. godine shodno svojim opredeljenjima – zaštite prirode, socijalne pravde, zaštite ljudskih prava…

Spreman da neodustane od svojih principa, nastavlja dalje angažovanje u stranci gde se rukovodstvo vodi principima za koje se i zalaže. Danas zna da je jedino Istina njegov put promena u srpskom društvu. Sa svojom suprugom i dvoje dece živi i radi u Novom Sadu, gde je i rođen 1968.godine.

Vesna Cvjetanović

Predsednica ženskog fronta

Na obali Dalmacije, u Zadru, ne tako davne 1983. godine počela je da spoznaje svet Vesna Cvjetanović. Zaljubljenik u pisanu reč koja ostaje kao svedočanstvo postojanja, Vesna je pretočila u dve knjige poezije, postajući članica Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju USKOR – Beograd.

U nepresušnoj želji za usavršavanjem, završila je Višu školu za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu i Pedagoški fakultet u Somboru, smer profesorka razredne nastave.

Vesna je i aktivistkinja, borkinja za ljudska prava, prava žena. Njene teme su: rodna ravnopravnost, nasilje u porodici, savetodavni rad sa marginalizovanim grupama. Od 2010. godine je saradnica nekoliko organizacija civilnog društva. Jedna je od autorki publikacije Rodna perspektiva ličnih priča migranata i migrantkinja.

Interesuje je sve ono što čini apstraktnu dimenziju ljudskog postojanja, veruje u ljude i promene. Kroz kreativnost doprinosi ličnim promenama. Majka je jedne devojčice i jednog dečaka.

Nikola Vulikić

Predsednik omladinskog fronta

U najtežim danima koje naša zemlja pamti u novijoj istoriji, došao sam na ovaj svet kao tračak nade, vere i ljubavi mojim roditeljima.

Svoje prve spoznaje o svetu kreirao sam okružen zidovima skloništa, osećajući strah i strepnju ljudi koji su me okruživali.

Moji koraci kroz život bili su praćeni prepoznavanjem sveta koji me je dočekao, a koji je prema mojim shvatanjima bio daleko od onoga koji su ljudi oko mene zaslužili. To me je navelo da danas, kao student inženjerstva zaštite životne sredine, svoje korake uskladim sa koracima drugih mladih, ambicioznih i uspešnih ljudi.

Osećaj odgovornosti za unapređivanje kvaliteta ekološke svesti među ljudima, ukazao mi je na to da je promena proces sačinjen od dela. Najvažnija misija i cilj mog tima jeste da se celokupno društvo i sistem ne bazira na klasifikaciju ljudi kroz različite parametre, jer svako zaslužuje da se oseća kao pobednik ako radi ono što voli, doprinoseći pritom zajednici.

Zdravo, ja sam Vulikić Nikola, rođen 1999.godine u Novom Sadu i tu sam da zajedničkim delima kreiramo bolji svet koji svi zaslužujemo.

Božidar Mićić

Predsednik političko savetodavnog kruga

U potrazi za postojanjem izvan nametnutih šablona, Božidar Mićić je kreirao svoj put razvoja u smeru aktivnog učešća u životu. Izvan svih pravila od te 1968. godine kada se prvi put susreo sa svetom, on pronalazi ideju postojanja čije vrednosti prepoznaje kao one koje oduvek i žive u njemu.

Vođen idealom slobode i socijalne pravde, svoje stečeno znanje i iskustvo usmerio je na realizacije ideja nenasilja kroz angažovanje u različitim neformalnim pokretima i inicijativama. Očuvanje prirode prepoznaje kao i očuvanje čovečanstva. Osiromašena priroda poput siromašnog čoveka, za njega je kršenje ljudskih prava. Inspirisan idejom boljeg društva, svoje delovanje nastavlja u okruženju onih sa kojima deli vrednosne i estetske stavove, a to je pre svega ISTINA. ISTINA ga interesuje i kao društveno merilo ispravnosti i korektnosti, ali i kao ontološka kategorija. Sebe smatra urbanim mistikom.

Jelena Lazarević

Predsednica Gradskog ogranka Novi Sad

Jelena Lazarević rođena je 1983. godine u Benkovcu, u Hrvatskoj. Srednje i visoko obrazovanje je završila u Šapcu, a u Novi Sad se preselila 2004. godine gde se udala i zasnovala porodicu. Po struci je inženjer tehnologije sa višegodišnjim radnim iskustvom u nekim od najvećih kompanija u našoj zemlji.

Odgovorna je, samoinicijativna i spremna na timski rad, što je tokom njenog političkog angažmana u stranci Istina i prepoznato. Novi Sad smatra svojim drugim rodnim gradom, a voli da istakne da ju je on odmah osvojio pozitivnom energijom i otvorenim, prijatnim ljudima spremnim da pomognu, kada je to potrebno.

Zato je odlučila da se, što je više moguće, angažuje kako bi što bolje doprinela razvoju i što boljoj budućnosti Novog Sada, kao i dobrobiti njegovih građana. Inače, novo je lice u politici i pre Istine nije bila politički angažovana, tako da joj je ovo prva politička funkcija.

Stepan Astrahancev

Savet za saradnju sa nacionalnim zajednicama i unapređivanje njihovog položaja

Stepan Astrahancev, diplomirani inženjer geodezije, rođen je 1991. godine u Rusiji. Od malih nogu motivisan željom da uči i da se razvija, danas je neko koga smatraju da uz razumevanje svakog zadatka poseduje i odlične radne i organizacione sposobnosti.

Iako je veoma mlad, njegova bogata radna biografija doprinosi uspehu tima. Do sada se isticao u svojoj profesiji, geodeziji, a od sada se nada da će se u timu Istine dokazati i na polju društveno angažovanog rada, na zadacima koji mu budu povereni.

Budući da je Rus u Srbiji i da kao pripadnik te nacionalne manjine razume problem i potrebe pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji, rešen je da da sve od sebe, kako bi pomogao da se ova oblast u Srbiji što više poboljša i pronađu što bolja rešenja za još bolji položaj nacionalnih zajednica u Srbiji.

Marija Tadić

Savet za omladinske inicijative

Marija Tadić je rođena 21. 05. 2001. godine u Novom Sadu. Završila je grafički dizajn i studira međunarodno poslovanje. Prošla je različita neformalna obrazovanja i kroz njih i kroz projekte na fakultetu razvila je različite veštine i sposobnosti.

Između ostaloga osposobila se za učestvovanje u uspešnom timskom radu, za nalaženje rešenja za kompleksne probleme u funkcionisanju tima, kao i za kreativno delovanje i primenu inovativnih rešenja u različitim situacijama.

Socijalno je prilagodljiva i ima veliko iskustvo u radu na društvenim mrežama koje koristi i u poslovne svrhe budući da pored studiranja vodi i privatan posao. Teži ka samostalnosti i individualnoj slobodi, što su vrednosti za koje se zalaže i u društvu.

Mirjana Budinčević

Savet za zaštitu prirode i ekologije

Rođena je 13.01.1990. godine u Subotici u akademskoj porodici, koja joj je oslonac i velika podrška u svemu. Od malih nogu je znala da je priroda upravo ono što je ispunjava i daje joj snagu u svemu što je prati kroz život.

Nakon završenog prirodno-matematičkog smera u Gimnaziji, upisuje biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Osnovne studije završava u roku, a nakon toga upisuje i uspešno završava master studije mikrobiologije. Tokom svojih srednjoškolskih dana svoju humanost i želju da pomogne drugima iskazivala je kroz aktvnosti u Crvenom krstu, a kasnije tokom studija je svoje delovanje usmerila ka mnogim ekološkim aktivnostima i istraživanjima.

Vodi se motom da ne bi trebalo da se pitamo šta priroda može da učini za nas već šta je to što mi možemo da učinimo za prirodu. Stoga želi da doprinese da se Novi Sad, kao i cela Srbija razvija u skladu sa prirodom.

Akademik Mato Zubac

Savet za tehnološki razvoj i izumiteljstvo

Mato Zubac je rođen 1947. godine u Apatinu. Završio je mašinski fakultet u Zagrebu 1970. godine i ekonomski fakultet u Subotici 1986. godine. Radio je kao nastavnik u srednjoj tehničkoj školi, zatim u fabrici nameštaja D.P. DUNAV u Apatinu i to na investicijama i investicionom održavanju do 1986. godine, a nakon toga u D.P. IGMAN KONJIC – UNIS SARAJEVO na projektima i programima briketiranja do 1991. godine.

Učestvovao je u projektima za obnovljive izvore energije u Vojvodini devedesetih godina. Nakon toga od 1994. godine osnovao je preduzeće za tehnologiju briketiranja bio-mase kao DAKOM TEHNOLOGIJA u Apatinu. Radio je na tehnološkim postupcima briketiranja i peletiranja bio-mase sa ispitivanjima opreme i alata za određene tehnološke postupke iz ove oblasti. U periodu 1986-1998. godine pustio je u pogon 50-tak linija briketiranja u zemlji i inostranstvu. U periodu od 1994-1998. godine je učestvovao na nekoliko savetovanja iz oblasti obnovljivih izvora energije sa radovima na temu: „ISKORIŠĆAVANJE BIO-MASE U NEKOLIKO PRAVACA, ENERGETICI, HRANA ZA ŽIVOTINJE I DIVLJAČ I KAO I PROIZVODNJA ORGANSKOG ĐUBRIVA“.

U periodu od 1999-2005. godine ostvario je 3 svetska patenta od kojih je patent „POSTUPAK DOBIJANJA ENERGETSKIH BRIKETA I PELETA OD SVEŽE BIO MASE“ dobio najveće priznanje GRAND PRI u Briselu, kao i priznanje „STVARAOC GODINE“ (1999.). Proglašen je 2001. godine u Briselu za POČASNOG VITEZA koje dobija izumitelj koji 3 godine za redom postiže visoke rezultate na međunarodnom sajmu izumiteljstva „EUREKA“. Učestvovao je i držao predavanja na sajmovima za čistu energiju, Ženeva 2000, Moskva 2001. Učestvovao je na savetovanjima za obnovljive izvore energije: Novi Sad – 205, 2007, 2009, 2011. Uzeo učešće i na međunarodnim savetovanjima iz oblasti obnovljivih izvora energije: Italija, Mađarska, Crna Gora, Rumunija. Učestvovao je 2010, 2011, 2012. u izradi nekoliko značajnih projekata iz oblasti obnovljivih energenata: Pogon za peletiranje u BiH, Master plan „Nacionalni park Fruška Gora“ i projekat „Primena bio mase u građevinarstvu“. Od 2014. do 2016. učestvovao na međunarodnom projektu u Rumuniji i njegove realizacije, SADNJA I PROIZVODNJA ENERGETSKE VRBE TE PRIMENA BIOMASE U PROIZVODNJI TOPLOTE I STRUJE SNAGE 9 MNJ, PROJEKTOVANJE KOTLOVSKIH JEDINICA NA BIOMASU U STAKLENICIMA SNAGE 4 I 6 MNJ.

2016. – 2018. godine uspešna testiranja novog sredstva protiv suše poljoprivrednih biljaka, na njivama Instituta „Zemun Polje“ i na njivama pojedinih poljoprivrednika. Od 2016. godine obavlja poslove Predsednika Srpske akademije izumitelja i naučnika Beograd-Zemun.

Dragana Meseldžija

Savet za pravna pitanja

Dragana Meseldžija rođena je 1990. godine u Novom Sadu. Nakon završetka gimnazije upisuje Pravni fakultet u Novom Sadu – smer unutrašnjih poslova.

Dalje usavršavanje nastavlja tako što upisuje master studije na katedri za krivično pravo gde je, sa temom “Krivičnopravna zaštita žene u novom zakonodavstvu Republike Srbije”, stekla zvanje diplomirani pravnik – master.

Po završetku studija započinje obavljanje pripravničke vežbe u advokatskoj kancelariji gde stiče neophodno iskustvo i znanje iz različitih oblasti prava. Trenutno zaposlena kao pravni konsultant u građevinskoj kompaniji.

Užu oblast rada čine privredno pravo, radno pravo i javne nabavke. Ljubitelj je slobode, stvaralaštva i svega lepog. Pobornik je rodne ravnopravnosti i nepokolebljiv borac za pravdu i slobodu.

Biljana Vukojević

Savet za ekonomska pitanja

Biljana Vukojević, master poslovne ekonomije i finansija  ima iza sebe bogatu radnu biografiju. Njen životni moto je da čovek uvek može više nego što i sam očekuje, te iako mlada, ona je motivisana, fokusirana, fleksibilna, spremna za rad u timu i posvećena poslu, što želi da prenese i na rad u političkoj stranci Istina.

Neposredna je i komunikativna, sigurna u sebe i svoje kvalitete, a znanje i iskustvo su joj glavni aduti za razvoj ekonomskih modela i predloga, koji bi pomogli da se Srbija transformiše u stabilnu i ekonomski razvijenu zemlju.

Podršku za svoje ideje  nalazi u porodici, uz svoje troje dece i supruga, a životnu radost u samousavršavanju. Ono što nas raduje je činjenica da je potpuno uverena da je u ISTINI našla pravo okruženje i saradnike sa kojima to može i da se postigne.

Jovan Nišavić

Savet za zaštitu voda i ribljeg fonda

Kada je Jovan Nišavić, rođen 1992. godine, upisivao fakultet imao je jasan cilj, a to je bila želja da napravi jezero za sportski ribolov. Verovatno je to razlog zašto je danas diplomirani menadžer u Agroturizmu.

Danas radi kao tehnolog u proizvodnji hrane za tov ribe i kao stručno lice za upravljanje parkom prirode Begečka Jama u okviru kompanije DTD Ribarstvo, gde mu je još jedno od zaduženja upravljanje otpadom. Tokom studija je izučavao potencijale ribolovnog turizma, ribarske proizvodnje, proizvodnje riblje hrane i razne teme iz ekologije, gde kaže da mu je održivi razvoj omiljen.

Pored toga je išao preko leta na Work and Travel program u Ameriku gde je u slobodno vreme posećivao riblje farme, jezera i reke, sa željom da vidi nešto novo i to donese kod nas.

Jelena Kalaba

Savet za unapređenja položaja žena u društvu

Rođena u Zrenjaninu 1981. godine, od malih nogu opredeljena za pravdu i borbu za ženska prava, životnim spletom okolnosti se obrela u Londonu gde je i živela nekoliko godina i još podrobnije se upoznala sa načinima i ciljevima te borbe.

Majka je troje dece, sina Jakova, ćerki Simone i Milice, što joj ne smeta da i dalje bude oštar borac za ono u šta veruje i od čega neće odustati. To je borba protiv porodičnog nasilja i za ostvarivanje prava i ravnopravnosti žena.

Ivana Kežić

Savet za kreativni razvoj ljudskih potencijala

Ivana Kežić je rođena 1974. Diplomirala je filozofiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, bila je učesnik letnjih filozofskih škola u Zaječaru i ima bogato i široko iskustvo u radu u kulturi.

Sertifikovan je praktičar art terapije, a poseduje i sertifikat za praktičara kvantne medicine i biorezonantne terapije izdat od Udruženja za promociju i razvoj kvantne i integrativne medicine Quanttes, Centra za edukaciju Accademia integrativa 2014.

Dalje stručno usavršavanje za trenera za lični rast i razvoj svesnosti teklo je kroz studije P.E.A.T. sistema i sticanje sertifikata iz oblasti tehnika za lični rast i razvoj, tehnika psiho-art terapija kao i studija medologije NIP sistema i sistema transakcione analize i logo sinteze kao i F.E.R. Tehnike ( 2013-2021).

Zaljubljenica je u život, uverena da je osnova vrline ljudskog bića dosezanje iskonske istine o sebi, zato što veruje da samo duboka samospoznaja suštine vodi do integriteta misli, emocija i delanja i da kada smo iskreni prema sebi, kada smo spoznali suštinu i ko smo to mi zaista iza svega pojavnog, da sreća tad postaje trajna osnova za stanje našeg bića i da je to trenutak od kog svesno bivamo sposobni da u život i svet ulijemo više blagostanja i radosti.

Kristina Rozić

Savet za promociju humanosti

Kristina Rozić, po zanimanju ekonomski tehničar, veoma mlada počela je da se bavi poslovima koji se tiču menadžmenta i estrade, postigavši zavidne uspehe i naučivši puno toga o životu i društvu. U tome joj je pomoglo što je odgajana u sportskom duhu. Dugo je trenirala košarku, što joj je dalo disciplinu i odlučnost u životu.

Samoinicijativno je organizovala mnogo humanitarnih akcija, koje je kao i sve drugo što je u životu radila, radila isključivo iz srca. Samohrana je majka jednog biološkog sina i jedne usvojene ćerke.

Žena je koja se bori za pravdu i istinu i zato je i odlučila da uđe u Istinu.

Smatra da je njen put u životu da pomaže socijalno ugroženima, kao i zlostavljanim ženama i deci kojima je svaka vrsta pomoći potrebna.

Na život uvek gleda isključivo pozitivno, iako joj je životni put bio veoma trnovit i put izazova, nikada nije klonula duhom i odustala od svog pozitivnog životnog stava. Obožava putovanja, proputovala je polovinu zemljine kugle, ali se uvek sa verom u Gospoda vraćala u Srbiju, gde najviše voli da bude, gde se oseća svoja među svojim ljudima i svetinjama. U Istini je osetila atmosferu iskrenosti i bliskosti i zato je tu da doprinese zajedničkom cilju.

Teodora Manić

Radna grupa za promociju sporta i sportskih aktivnosti

Teodora Manić je rođena 15.12.1993. godine u Beogradu. Završila je srednju muzičku školu (odsek violina) i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja) sa iskustvom u držanju treninga kondicije i kik-boksa.

Sportska postignuća su joj u kik-boksu  disciplina K1 (K1 rules), kategorija do 65 kg: trostruki svetski šampion, dvostruki vicešampion Evrope, profesionalni svetski šampion (WAKO PRO), vicešampion na Svetskim igrama u Vroclavu, višestruka osvajačica mnogobrojnih svetskih i evropskih kupova. Od nagrada višestruki je nosilac titule za najuspešnijeg sportistu fakulteta, Majska nagrada 2021. godine i priznanje Grada Beograda za najbolju sportistkinju u neolimpijskom sportu  2019. godine.

Maja Dekar

Radna grupa za zaštitu životinja i njihovih prava

Maja Dekar je rođena u Ukrajini i skoro deceniju živi i radi u Novom Sadu. Svoj život je posvetila porodici i brizi za mačke, kako svoje tako i ulične, koje hrani i spašava tražeći im dom.

Krajnje je istrajna u tome, tako da je do sada spasila skoro hiljadu mačaka, ne samo udomljavanjem već i lečenjem. Pored toga interesuju je i terapije životinjama, a najviše terapija mačkama, takozvana felinoterapija. Ambicija joj je da se ova terapija, a ispitivanja terapija u kojima asistiraju životinje se u svetu izvode od šezdesetih godina prošlog veka, bude ispitana i prihvaćena i kod nas. Želi da pozitivna iskustva i prakse iz zemalja u kojima mačke imaju mnogo bolji tretman se implementira i kod nas, od uličnih aparata za reciklažu, koji za svaki ubačeni predmet koji se može reciklirati izbaci hranu za ulične životinje, pa do javnih površina posvećenih mačkama kao što se to može videti u Turskoj.

Radoslava Borišev

Radna grupa za zaštitu životinja i njihovih prava

Radoslava Borišev za sebe voli da kaže da je uz porodičnog psa, koji ju je čuvao kao bebu, prohodala, držeći se za njegovu dlaku. Od tada su psi stalno oko nje i posvetila se njihovoj dobrobiti. Ima veliko iskustvo u volontiranju u azilima za napuštene pse…

… a iz ljubavi prema životinjama upisala je studije veterine kako bi praktično i sistemski mogla da doprinese, ne samo rešavanju problema napuštenih pasa, već da kao neko iz struke pomogne i poboljšanju položaja i domaćih životinja u seoskim domaćinstvima i na farmama, kao i promeni odnosa prema njima. Promoviše uvođenje administrativno-organizacionih, funkcionalnih i institucionalnih rešenja, koja bi sistemski dovela do poboljšanja odnosa prema životinjama i zaštite njihovih prava.

Jelena Plavšić

Radna grupa za unapređivanje kvaliteta života

Jelena Plavšić je po svojoj prirodi nežna i empatična, ali snažna i odlučna žena. Po zanimanju je menadžerka i terapeutkinja, a po pozivu Duše – aktivistkinja i konsultantkinja za lični rast i balans.

Glavna vrednost joj je sloboda i smatra da je osnovno pravo svakog pojedinca izbor da živi u skladu sa svojom istinskom prirodom i vrednostima, jer je to jedini način da pruži svoj maksimalni doprinos svojoj zajednici i celokupnom čovečanstvu.

Rođena je u Novom Sadu 1982. godine, gde je i završila studije menadžmenta u turizmu na Prirodno-matematičkom fakultetu i kroz angažovanje u sva tri sektora društva dala izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta života građana i zajednice. Njena profesionalna biografija obogaćena je obukama i sertifikatima iz raznih oblasti održivog razvoja, menadžmenta, komunikacije, omladinskog rada, upravljanja ljudskim potencijalima, sa naglaskom na upravljanje stresom i unapređenje kvaliteta života.

Majka je dve ćerke i uspešna preduzetnica.

Ivana Bakmaz

Radna grupa za legalizaciju kanabisa

Ivana Bakmaz je rođena 1985. godine. Diplomirala je ekologiju, da bi nakon toga magistarske studije završila na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, Departman za biologiju i ekologiju, na smeru biologije postavši tako Master Profesor biologije.

Prethodno je završila srednju tehničku školu “Jovan Vukanović” u Novom Sadu, na smeru za pejzažnu arhitekturu. Sve to odredilo je da bude doživotno zaljubljena u svoju ćerku Hanu i prirodu koju želi da sačuva za nju i za svu ostalu decu. Zato se ceo život bori za zdravu životnu sredinu i zdrav život.

„Od 2010. godine aktivna je i u kampanji za legalizaciju kanabisa u Srbiji, kao novinarka je izveštavala sa kanabis marševa, organizovanih u svrhu borbe za legalizaciju kanabisa, odnosno temeljno se upoznala sa relevantnim naučnim istraživanjima na temu kanabisa poznatih i prestižnih svetski priznatih univerziteta i naučnika.

Učestvovala je u interaktivnim radionicama i seminarima o lečenju kanabisom, kao i u javnim raspravama o izmeni i dopuni Zakona o psihoaktivnim supstancama, koje je organizovala Radna grupa Ministarstva zdravlja, održanim u Beogradu i Novom Sadu pre dve godine, zbog predloga zakona koji nastoji da još rigoroznije kažnjava i procesuira korisnike marihuane. Biće istrajna u borbi za legalizaciju kanabisa.

Jovica Vučinić

Radna grupa za iskorenjivanje nasilja

Jovica Vučinić rođen je 1963. godine u Ogulinu, ali je odrastao u Srpskim Moravicama u Hrvatskoj. Još od ranih dana proučavao je običaje i folklor svoga kraja, a dobar deo tih istraživanja stoji još uvek neobjavljen. Za razliku od mnogih drugih iz tih područja, u Srbiju ga je dovela i zadržala ljubav i strast prema umetnosti kojom nikad nije prestajao da se bavi.

Pored toga bavio se intenzivno humanitarnim radom i pomoći onima koji su u nevolji, što mu je uz umetnost druga velika životna preokupacija. U životu se vodi devizom da je decu najbitnije učiti ljudskosti, da budu dobri ljudi, a da tolerancija i ekološka svesnost onda lako dođu posle toga. Po prirodi je srčani borac koji ne odustaje, tako da taj kvalitet želi da dodatno unese i u stranku Istina kako bi pomogao da se reši problem nasilja u društvu.

Nada Osmanović

Radna grupa za socijalnu i dečiju zaštitu

Nada Osmanović je rođena 1982. godine u Staroj Pazovi. Po struci je vaspitačica i iza nje je dugogodišnji staž u radu sa decom. Budući da je i sama majka deteta sa smetnjama u razvoju, to ju je i podstaklo da se bori za prava ove dece i njihovih porodica. Cilj koji je sebi odredila je da pokuša da im pomogne da izađu iz loših životnih uslova u kojima se veoma često nalaze, bez da društvo dovoljno čini da to popravi.

Da je to moguće pokazuje na svom primeru, budući da je uspela da njen sin, uz njenu posvećenost i borbu za poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja, sve bolje napreduje iz dana u dan. Uvek ističe da je za sva prava koja ima njeno dete, saznala od drugih roditelja koji su u sličnoj situaciji, a ne od nadležnih institucija i da je to problematika na kojoj treba puno raditi. Ne želi da stane sa borbom dok ne prestanu predrasude i diskriminacija u društvu koju trpe deca sa smetnjama u razvoju, kao i njihovi roditelji. Uverena je da je u političkoj stranci Istina našla pravo okruženje i saborce sa kojima to može i da postigne.

Dragan Dragaš

Radna grupa za legalizaciju seksualnog rada

Dragan Dragaš je rođen 27. februara 1993. godine u Benkovcu, u Hrvatskoj. Tokom života često se selio, odrastanje ga je formiralo da bude samostalan i da nema luksuz da bude neuspešan. Odmalena je imao ljubav prema muzici, koja je kasnije postala njegov životni poziv, tako da je danas uspešan producent i izvođač.

Dostignuvši visoke standarde i velike poslovne uspehe u poslu kojim se bavi, odlučio je da se i društveno angažuje i da to bude u političkoj stranci Istina gde vodi Radnu grupu za legalizaciju seksualnog rada i tako želi da pomogne ne samo da se zaštite ljudska prava zaposlenih u ovoj delatnosti, već i da se uspostave red i pozitivni zakonski propisi kao vid borbe protiv sive ekonomije i uspostavljanje prava i ekonomske stabilnosti u Srbiji.

Uključi se

Postani deo tima ISTINA – ADAVIERA