Под геслом Блок нема алтернативу, 14. јула политичка странка Истина основала је  подогранак за део градске четврти Банатић,  који се са поносом назива „Блок“. За председника је изабран Игор Стефановић.

На отварању је истакнуто да је ово био део града који је у великој мери дефинисао урбани карактер Новог Сада, да се ту развио градски рок звук, стигао први Харлеy Давидсон мотор у град, то је место које је изнедрило свој музички фестивал „Блоксток“ као једну од најпосећенијих манифестација у граду.

Наглашено је да је временом Блок постао својеврсни урбани пасош Града Новог  Сада и да  ту традицију требамо да чувамо. „Ово је прилично заокружена градска четврт где нема пуно простора за нову изградњу и ширење.  Приоритетна потреба људи који овде живе јесте да се коначно реализује изградња основне школе како деца не би више била принуђена  да иду у оближње школе Иво Лола Рибар, Коста Трифковић и Петефи Шандор које су све више преоптерећене. О школи у овом делу града се прича више од пола века и наш циљ је  да убрзамо динамику решавања тог проблема и да побољшамо квалитет живота.“ – изјавио је овом приликом Игор Стефановић.

 

#СтранкаИстина