Stav političke stranke Istina jeste da je Srbiji potreban fokus na uzgoj i izvoz zdrave hrane, na ekološki turizam, kao i pozicioniranje naše zemlje kao regionalne sile u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora. Bolje da se srpska privreda pomaže preko Fonda za razvoj, a manje kreditima komercijalnih banaka, a to su i razlozi za osnivanje Saveta za ekonomska pitanja stranke Istina, na čije čelo je došla master ekonomista iz Novog Sada Biljana Vukojević.

U sledećoj fazi politička stranka Istina se zalaže za formiranje domaće razvojne banke kao finansijske institucije koja bi bila primarno orijentisana na ponudu dugoročnih kapitalnih izvora za one projekte koji generišu pozitivne spoljne efekte i koje privatni kreditori ne finansiraju u dovoljnoj meri – izjavila je predsednica političke stranke Istina Ivana Vujasin. Situacija kakva vlada u svetu utiče i na Srbiju, zato je osnivanje Saveta u ovom trenutku veoma bitno u našoj daljoj borbi protiv krize, jer je to naš prioritet.  Svesni smo istorijskog trenutka u kojem se nalazimo i koji zahteva rešenja izazova pred nama, a koji nas kao državu tek čekaju.

Predsednica Ekonomskog saveta Biljana Vukojević se zahvalila na ukazanom poverenju, rekavši da će se maksimalno truditi da doprinos stranke Istina bude što konstruktivniji deo srpske političke scene.

– Ako je pravni sistem mozak jednog društva, onda je ekonomija njegovo srce bez kojeg ono ne može da preživi – poručila je Vukojević, dodajući da će primarni cilj u radu biti jačanje ekonomije iznalaženjem praktičnih i alternativnih rešenja, do zagarantovanog uspeha.

 

#StrankaIstina