Странка Истина јача је за још један савет који је формиран. Овог пута, то је Савет за културу који, као експерт по позиву, води Mр Дарко Вуковић, који је дипломирао и магистрирао на Академији уметности у Новом Саду, на смеру графичке комуникације, где је и радно ангажован као редовни професор. Радио је и као гостујући професор на Умјетничкој академији у Осијеку. Члан је УПИДИВ-а, реализовао је до сада преко 30 позоришних плаката у сарадњи са Позориштем младих из Новог Сада, Народним позориштем из Суботице, ХНК из Осијека, ХНК из Сплита и Позориштем младих из Сплита. У својој биографији има више самосталних изложби у Србији и свету (Хрватска, Белгија, Бугарска и Иран). Добитник је више награда и признања, од којих се издвајају: прва награда на XИ изложби позоришних плаката у оквиру Стеријиног позорја у конкуренцији реализованих плаката, 2004. године; прва награда на конкурсу за визуелни идентитет Форме 15, Нови Сад 1998. године; прва и трећа награда на X изложби позоришног плаката у оквиру Стеријиног позорја у категорији плаката-пројекта, односно реализованог плаката, Нови Сад 2001. године; награда на ИX изложби позоришног плаката у оквиру Стеријиног позорја у конкуренцији плаката пројекта, Нови Сад 1998. године; прва награда на конкурсу за визуелни идентитет „Новосадског Салона“, 2007. године; прва награда на конкурсу Народног позоришта у Суботици за плакате представа „Еуропејци“ и „Тотек“, 2001. године; специјална награда Народног позоришта из Ужица за плакат представе „Пер Гинт“, 2000. године; награде за стони, односно зидни календар на савезним изложбама календара 1999, 2000, 2003, 2004, 2010. и 2013. године; специјална награда за плакат „Рециклирајмо“ и изложба награђених финалиста на Терранео фестивалу, Шибеник, 2013.

Био је сукоординатор на више пројеката, од којих се могу издвојити следећи: члан организационог одбора Светског биенала студентског плаката, „Шпанија – поглед са стране“ (сарадња Академије и Галерије Матице српске); „Вивисектфест“ (сарадња Академије и невладине организације „Војвођанка“); „Стоп насиљу над женама“ (сарадња Академије и Завода за равноправност полова); „30 година групе ЕКВ“ (сарадња Академије и Студентског културног центра); „Природа на плакату“ (сарадња Академије и Друштва за популациону политику „Брег“).

Формирање овог савета је веома битно за странку Истина, зато што је побољшање положаја културе у граду једно од битних политичких опредељења странке. Култура у време транзиције је суочена са различитим изазовима, који су последица друштвених и економских промена и наша је дужност да уочимо проблеме и понудимо решења за њих. Нема времена да се било шта одлаже и да се чека да се нешто догоди. Уместо тога, ми смо решили да будемо ти који ће довести да се то нешто догоди и Дарко, неко чије место у тиму Истине, може битно да допринесе реализацији овакве наше амбиције.

#СтранкаИстина #Култура