Путем акције „Погледај се у очи, па се суочи“, која је претеча предизборних активности „Опери се, сабери се“, странка Истина наставља са представљањем своје политичке идеје и програма у центру Новог Сада, кроз директне разговоре са Новосађанима.

„Отакако смо кренули у нашу предизборну кампању, добијамо доста питања: Зашто смо кренули да пропагирамо ова „осетљива“ питања? Шта тиме желимо да постигнемо? Како легализовањем проституције чувамо породичне вредности? Ми свима исто одговарамо, „Зато што је насиље у породици, сексуални рад и коришћење марихуане опште присутно у нашем друштву и нико неће да прича о томе, иако је то истина, а ми не затварамо очи пред реалним чињеницама и истином!“, изјавила је председница странке Истина, Ивана Вујасин.

„Управо зато и делимо етикете #дувај, #чувај“, #уживај, јер је етикетирање генерално постало дубоко укорењено у нашем друштву и језик говора, који је разумљив свима. Добили смо изненађујуће пуно позитивних реакција од стране наших суграђана, стога смо веома поносни, јер су они најкомпетентнији да дају свој суд и мишљење о темама које се тичу свих нас, што странку Истина једино интересује. Зато и разговарамо са нашим суграђанима, не би ли смо им приближили и појаснили наше идеје, а за узврат добили повратну реакцију и сугестије од наших саговорника, јер желимо да знамо и чујемо шта они мисле о овим „осетљивим“ питањима. Свакако да је тиме наша одговорност још већа, а с обзиром на то да смо једини који смо све ове теме објединили, а на којима ћемо истрајати, у нама изискује додатни мотив да наставимо оно што смо замислили и изузетно смо поносни на подршку коју смо добили од Новосађана.“ – додала је Ивана Вујасин.

Странка Истина наглашава да је сваки вид етикетирања веома опасан по свако друштво, па и наше. Стога треба добро размислити о последицама изговорених речи, пре него што се оне догоде. Комуникација која се изражава у јавном животу има своју тежину, и сви ми морамо да поведемо рачуна. Ми смо странка помирења, толеранције и уважавања различитости. Можемо да размишљамо другачије, да имамо дијаметрално супротне политичке ставове по многим питањима, али да пристојно и цивилизовано разговарамо, па макар се и не сложили. Ми живимо овде и међуљудски односи се морају неговати, уколико желимо да оправдамо епитет културне, моралне и пристојне средине. Ово се, наравно, односи и на друштво у целини, тачније на целу нашу земљу.

#strankaistina #etikete #legalizacija #ivanavujasin