Nastavak tvrdnji od strane povređenog aktiviste Milana Vujića i njegovog oca, da stranka Istina stoji iza nedavnog incidenta, su u potpunosti nedopustive i zlonamerne.

„Kao odgovorna stranka, koja u svojoj programskoj osnovi ima program za borbu protiv svih oblika nasilja, taj nemili incident smo osudili i tražimo od nadležnih da se utvrdi prava pozadina tog slučaja. Označavati našu stranku kao inspiratore ili da na bilo koji način stoji iza toga je ozbiljna optužba, na koju ćemo morati pravno odreagovati, kako bismo utvrdili pravu pozadinu ovog događaja i da javnost sa time bude upoznata“, izjavila je Ivana Vujasin, predsednica stranke Istina.

„Kako je moguće da smo kao društvo došli u situaciju, da se izjava pomenutog aktiviste i njegovog oca odmah u javnosti uzima zdravo za gotovo, bez da se došlo do saznanja sa kime je on došao u sukob, da se odmah targetira i označava kao politički motivisan napad, da se ne zna stvarna pozadina napada i da se naša stranka označila da stoji iza toga? A šta ako je povod sasvim druge prirode? Mi to do sada ne znamo, niti je javnost obaveštena o tome, već imamo samo unapred pripremljenu osudu! To je nedopustivo! Mi hoćemo i insistiramo na utvrđivanju činjenica i stvarnu pozadinu ovog incidenta. Ogorčenost u društvu je evidentno velika i mi to razumemo. Samo se glasno pitamo, kome ide u prilog da se ovo politizuje i da se jedna stranka unapred predstavi kao krivac? Mi znamo da nemamo ništa sa ovim, a druga strana, koja tvrdi da smo mi krivci, će to morati i da dokaže. Još jednom ponavljam, osuđujem ovaj incident i tražim da se što pre utvrde sve činjenice koje imaju veze sa ovim, kao i da se javnost upozna sa pravom pozadinom celog nemilog događaja“, dodala je Ivana Vujasin.

Mišljenja smo da nas ove duboke podele u društvu, etiketiranja bez osnova, prozivanja i svrstavanja na jednu ili drugu stranu, kao društvo sve više i više dele, što je, svakako, štetno za naše društvo u celini. Mi želimo da postoji kritika govora i delovanja, podržavamo svaku dobronamernu kritiku, jer samo tako možemo da napredujemo i da se razvijamo. I zato je naročito važno da se uzdržavamo od osuda bez osnova, i da progalašavamo nekoga unapred krivima, jer je to, bez pokrenutog postupka, bez jasnih činjenica, uticaj na one koji treba nesmetano da rade svoj posao.

#strankaistina, #ivanavujasin