Politička stranka Istina formirala je Radnu grupu za uvođenje prava na bolovanje za negu kućnih ljubimaca. Kao što je javnost upoznata, Istina je odlučna u borbi za prava vlasnika ljubimaca i zato će se ova radna grupa baviti izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja, što javnost jasno podržava.

Radna grupa okuplja stručnjake iz različitih oblasti, njihova raznolika ekspertiza osiguraće sveobuhvatan pristup problemima i kvalitetno rešenje, a nju će voditi Andrijana Čapko, potpredsednica političke stranke Istina.

„Ovaj korak jasno pokazuje našu odlučnost da istrajemo u nameri da sprovedemo planirane promene i unapredimo naše zakonodavstvo u skladu sa potrebama građana i njihovih ljubimaca. U ovom istorijskom trenutku, naš stav jasno stavlja naglasak na odgovorno vlasništvo i na dobrobit životinja koja nije pitanje samo sentimentalnog odnosa koji prema njima imaju njihovi vlasnici, već to je prvenstveno političko pitanje zasnovano na etičkim postavkama nekog društva i osećaju za ispravno i pravedno. Imajući u vidu navedeno i nakon što radna grupa izradi nacrt izmena i dopuna zakona, pokrenućemo i javnu raspravu koja će omogućiti svim zainteresovanim građanima da iznesu svoje mišljenje, sugestije i predloge u vezi sa predloženim. Uticaj građana je od presudnog značaja za poštovanje odgovornog vlasništva i za dobrobit životinja, stoga pozivamo građane da se aktivno uključe u ovaj proces regulisanja prava životinja i njihovih vlasnika. Takođe, uzimaćemo u obzir i pozitivne primere iz drugih zemalja koji ovakav zakon već imaju u svojoj praksi kako bi on bio što efikasniji i što više išao u korist dobrobiti životinja.“ – izjavila je Ivana Vujasin, predsednica političke stranke Istina.

#StrankaIstina #IvanaVujasin #AndrijanaČapko #KućniLjubimci #DobrobitŽivotinja