Поводом Дана сећања на жене жртве насиља, данас је политичка странка Истина организовала јавни скуп у парку код Железничке станице.

Тим поводом обратила се председница женског фронта, Весна Цвјетановић. На скупу су представљени одговори на различите могуће проблематичне ситуације у којима се могу наћи жене. Овај приказ је, уз подршку и помоћ искусних и успесима доказаних колега из света спорта, одржала Теодора Манић, која у Истини води Радну групу за промоцију спорта и спортских вредности. Циљ овог догађаја био је да се жене охрабре и оснаже. Жене имају право да буду срећне, зато је битно да буду свесне да вреде и да имају право да се бране.

Под паролом „Истина је на вашој страни – суочи се, супротстави и победи!“ око стотину жена које су учествовале на овом догађају су жртве показале да жене не морају да буду, већ да се у свакој жени налази победница и хероина. Порука која се искристалисала на овом скупу је била да свака жена буде светска шампионка, али да свака жена може да буде првакиња властитог живота и да живи онако како јој одговара, без страха за себе и своју децу. То је део визије Истине, да друштво у којем живимо постане друштво равноправности где жене неће бити угрожене и понижене. Истина и јесте у политици да оствари тај „сан“, да се тренутна ситуација помери са мртве тачке и зато излази на предстојеће изборе под редним бројем 4.

#СтранкаИстина #СтопНасиљу #Теодора Манић #ВеснаЦвјетановић