Povodom Dana sećanja na žene žrtve nasilja, danas je politička stranka Istina organizovala javni skup u parku kod Železničke stanice.

Tim povodom obratila se predsednica ženskog fronta, Vesna Cvjetanović. Na skupu su predstavljeni odgovori na različite moguće problematične situacije u kojima se mogu naći žene. Ovaj prikaz je, uz podršku i pomoć iskusnih i uspesima dokazanih kolega iz sveta sporta, održala Teodora Manić, koja u Istini vodi Radnu grupu za promociju sporta i sportskih vrednosti. Cilj ovog događaja bio je da se žene ohrabre i osnaže. Žene imaju pravo da budu srećne, zato je bitno da budu svesne da vrede i da imaju pravo da se brane.

Pod parolom „Istina je na vašoj strani – suoči se, suprotstavi i pobedi!“ oko stotinu žena koje su učestvovale na ovom događaju su žrtve pokazale da žene ne moraju da budu, već da se u svakoj ženi nalazi pobednica i heroina. Poruka koja se iskristalisala na ovom skupu je bila da svaka žena bude svetska šampionka, ali da svaka žena može da bude prvakinja vlastitog života i da živi onako kako joj odgovara, bez straha za sebe i svoju decu. To je deo vizije Istine, da društvo u kojem živimo postane društvo ravnopravnosti gde žene neće biti ugrožene i ponižene. Istina i jeste u politici da ostvari taj „san“, da se trenutna situacija pomeri sa mrtve tačke i zato izlazi na predstojeće izbore pod rednim brojem 4.

#StrankaIstina #StopNasilju #Teodora Manić #VesnaCvjetanović