Danas je unutar političke stranke Istina osnovana Radna grupa za promociju sporta i sportskih vrednosti. Na njeno čelo je postavljena Teodora Manić,  diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja, trostruki svetski šampion i dvostruki vicešampion Evrope u kik-boksu.

Fer-plej i sportsko ponašanje podstiču pozitivne vrednosti i jačaju moralni razvitak društva i zato ova Radna grupa ima za cilj razvijanje strategija za promociju sporta kao sistema vrednosti koje bi svako društvo trebalo da neguje kako bi bilo plemenitije.

Teodora Manić je svoj angažman u okviru stranke Istina i ove Radne grupe obrazložila na sledeći način: „Svaki sport pruža priliku za razvoj moralnog karaktera, integriteta, sportskog duha i pravičnosti. Smisao fizičkog vaspitanja u obrazovnom sistemu nije samo održavanje fizičke kondicije učenika, već i razvijanje moralnih i etičkih karakteristika učenika, što znači da se ne odnosi samo na telo već i na razvoj cele osobe. A obrazovanje znači i usmeravanje društva ka određenim kolektivnim vrednostima. Mi ne tražimo samo način za bolje finansiranje sporta i podršku sportistima, što jeste veoma bitno, već i kako da vratimo sport njegovoj izvornoj čistoti i primarnoj društvenoj funkciji integrativnog i oplemenjujućeg faktora u društvu.“

#StrankaIstina