Насиље није само културолошки или социолошки феномен. Оно је криминална појава која неће сама нестати, већ се морамо ухватити са њом у коштац, победити је и искоренити. Вођени таквим ставом, политичка странка Истина формира Радну групу за искорењивање насиља, коју ће водити Јовица Вучинић. Фокус у раду се неће огледати само у насиљу које трпе жене, већ ће генерално обухватати проблем који угрожава разне циљне групе и појединце у друштву.

Политичка странка Истина сматра да се само сарадњом представника различитих друштвених групација, носилаца власти и изборне базе, жена, мушкараца, радника, послодаваца и свих осталих учесника у друштвеном животу, може пронаћи решење. Сарадња  треба бити заснована на дијалогу, разумевању, осећају за солидарност и заједничкој акцији, а не инсистирању на дистрибуцији и монополу над друштвеном моћи.

Председница политичке странке Истина, Ивана Вујасин изјавила је:  “Задовољна сам што смо коначно нашли праву особу за ову функцију. Иако се у друштву најчешће истичу само неки облици насиља, оно је много присутније, као  маска са хиљаду лица. Често цитирам изјаву Кофи Анана који је рекао да је ‘сиромаштво најгори облик насиља и да гладан човек не може да размишља даље од свог следећег оброка, што  има разорне последице по економски развој, али и развој друштва у целини.’ Зато сматрам да се насиље мора сагледати целовито, а онда га тако и решавати.“

Захваливши се Истини на прилици, Јовица Вучинић је поручио да у друштву у ком доминира култура насиља сви пате, а да насиље никада није решење. Снага и срећа се налазе у миру и не постоји никаква алтернатива томе.

#СтранкаИстина