Међународни Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележава се 9. маја. Данас је дан када ником више ништа није јасно. Шта је данас фашизам, ко је ко у свету и да ли постоји слагање око тога? Свет се мења и свет никада више неће бити исти, али уместо да се променио на боље контрадикције у свету су веће него икада. Сви се понашају као да је све јасно, као да контрадикторности не постоје и нико не поставља питања. Без отварања питања нема дијалога, а без дијалога нема демократије. Свет клизи у нову тоталитарност, а развијене земље постају приватни поседи богатих.  Где је ту место Србије и каква јој је будућност? Србија баштини антифашистичку традицију и Србија је била део европских народа много пре него што су нам рекли да би то требало да постанемо. Ми то већ јесмо, нисмо никад ни престали да то будемо.

Нужно је отворити дијалог у друштву о систему вредности, о томе  шта је најбоље за грађане Србије и како би Србија требало да се одреди према променама у свету да би била и остала на правој страни историје. Ово су тешка времена у којима се доносе кључне одлуке по будућност државе и друштва. Зато је потпуно неозбиљно и неодговорно понашање домаћих интелектуалаца и политичких субјеката који одсуством анализа и става заправо само гурају главу у песак како би били што неприметнији и одрекли се преузимања одговорности.

Политичка странка Истина је чврсто на позицији одбране антифашистичких тековина и борбе за људска права и слободе, а против сваког угњетавања и неправде. Наш став је јасан и и поносно ћемо га износити у времену које долази, а позивамо и остале друштвене и политичке чиниоце да се јасно одреде и изнесу своје ставове.

 

Божидар Мићић

Председник Политичког саветодавног круга

#СтранкаИстина