Subota, 11. juni bio je veoma intenzivan i produktivan dan za političku stranku Istina. Nakon formiranja novosadskog odbora, osnovan je i mesni podogranak za Mesnu zajednicu „Stari grad“, a vodiće ga jednoglasno izabrana predsednica Jelena Šurlan.

Prilikom osnivanja, stavljen je akcenat na značaj koji ovaj mesni podogranak ima za dalji rad političke stranke Istina u Novom Sadu. Iznete su i ideje za njegovo delovanje i aktivnosti.

„Centar grada bi trebalo sačuvati, razviti i predložiti strategiju kao neutralno rešenje na promene koje se dešavaju razvojem i širenjem grada. Gradske trgovačke i poslovne zone premeštaju se uz nove bulevare i oko novoizgrađenih tržnih centara. Zbog toga je važno sačuvati duh starih vremena i sprečiti devastaciju uvođenjem novog kulturnog identiteta centralnog gradskog jezgra” – poručila je predsednica Jelena Šurlan.
Tom prilikom je predsednica Gradskog odbora stranke Istina Nataša Vislavski čestitala novoizabranom mesnom podogranku na formiranju, poželevši im svu sreću u daljem radu.

„Budući da deluje na teritoriji koja je najstariji deo grada, ovaj podogranak je jedan od onih od kojih se najviše i očekuje. Nalazi se na mestu gde je bilo naselje sa kog je ponikao i nastao Novi Sad i gde su sada najznačajnije administrativne i kulturne ustanove. Odavde su kretale istorijske promene i najvažniji istorijski događaji ne samo za Novi Sad nego i šire. Zato će imati punu podršku Gradskog odbora u tome“ – sa ponosom je istakla Nataša Vislavski.

 

#StrankaIstina