Субота, 11. јуни био је веома интензиван и продуктиван дан за политичку странку Истина. Након формирања новосадског одбора, основан је и месни подогранак за Месну заједницу „Стари град“, а водиће га једногласно изабрана председница Јелена Шурлан.

Приликом оснивања, стављен је акценат на значај који овај месни подогранак има за даљи рад политичке странке Истина у Новом Саду. Изнете су и идеје за његово деловање и активности.

„Центар града би требало сачувати, развити и предложити стратегију као неутрално решење на промене које се дешавају развојем и ширењем града. Градске трговачке и пословне зоне премештају се уз нове булеваре и око новоизграђених тржних центара. Због тога је важно сачувати дух старих времена и спречити девастацију увођењем новог културног идентитета централног градског језгра” – поручила је председница Јелена Шурлан.
Том приликом је председница Градског одбора странке Истина Наташа Виславски честитала новоизабраном месном подогранку на формирању, пожелевши им сву срећу у даљем раду.

„Будући да делује на територији која је најстарији део града, овај подогранак је један од оних од којих се највише и очекује. Налази се на месту где је било насеље са ког је поникао и настао Нови Сад и где су сада најзначајније административне и културне установе. Одавде су кретале историјске промене и најважнији историјски догађаји не само за Нови Сад него и шире. Зато ће имати пуну подршку Градског одбора у томе“ – са поносом је истакла Наташа Виславски.

 

#СтранкаИстина