Kriza izazvana korona virusom ogolela je u celom regionu odnos prema zdravlju građana. Bolesti su stalno prisutne i opravdana je bojazan da ova zdravstvena opasnost nije poslednja pandemija. Epidemije su jednostavno životna činjenica za koju nas istorija uči da se pojavljuju iznenada i zato bi država trebalo još više da ulaže u javno zdravstvo kako bi se predupredile buduće zdravstvene krize.

Upravo iz tih razloga, potrebna su veća ulaganja u javno zdravstvo, koja celo društvo mora da podrži, kako bi se omogućilo da onima koji iza nas dolaze ostavimo bezbedan, otporan i održivi svet. Zato stranka Istina predlaže rešenja koja bi punila budžet i koja bi svet učinila i zdravijim i sigurnijim.

Medicinski radnici trebaju biti stimulisani da što bolje rade svoj posao, kako bi ostali u zemlji, a ne da po svaku cenu ili za malo bolje uslove odlaze na rad u inostranstvo. Tražimo da lekari i ostali medicinski radnici koji su radili u kovid centrima, za to vreme koje su tamo proveli, dobiju beneficirani radni staž koji im se računa duplo.

Da bi „slomili kičmu“ medicinskoj korupciji lekari moraju da budu nepotkupljivi, a to se postiže visokim platama i raznim drugim benefitima, ali istovremeno i veoma oštrim kaznama za korupciju. Takođe, treba da se ukine dvojni radni odnos lekara u javnom zdravstvu i u privatnim zdravstvenim ustanovama. Pravo svakog građanina naše zemlje je da se leči kvalitetno i da lečenje bude lako i dostupno. Mi smo tu da se i vaš glas čuje!

 

#StrakaIstina #Zdravlje