Криза изазвана корона вирусом оголела је у целом региону однос према здрављу грађана. Болести су стално присутне и оправдана је бојазан да ова здравствена опасност није последња пандемија. Епидемије су једноставно животна чињеница за коју нас историја учи да се појављују изненада и зато би држава требало још више да улаже у јавно здравство како би се предупредиле будуће здравствене кризе.

Управо из тих разлога, потребна су већа улагања у јавно здравство, која цело друштво мора да подржи, како би се омогућило да онима који иза нас долазе оставимо безбедан, отпоран и одрживи свет. Зато странка Истина предлаже решења која би пунила буџет и која би свет учинила и здравијим и сигурнијим.

Медицински радници требају бити стимулисани да што боље раде свој посао, како би остали у земљи, а не да по сваку цену или за мало боље услове одлазе на рад у иностранство. Тражимо да лекари и остали медицински радници који су радили у ковид центрима, за то време које су тамо провели, добију бенефицирани радни стаж који им се рачуна дупло.

Да би „сломили кичму“ медицинској корупцији лекари морају да буду непоткупљиви, а то се постиже високим платама и разним другим бенефитима, али истовремено и веома оштрим казнама за корупцију. Такође, треба да се укине двојни радни однос лекара у јавном здравству и у приватним здравственим установама. Право сваког грађанина наше земље је да се лечи квалитетно и да лечење буде лако и доступно. Ми смо ту да се и ваш глас чује!

 

#СтракаИстина #Здравље