Ивана Вујасин

Председница

На мапи Иваниног живота, кораке који спајају свет у ком живи и свет у ком је жива, искреирала су њена дела. Вођена љубављу према природи, која ју је мотивисала да своје школовање усмери и на ту област, као мастер екологије своје знање је свакодневно надограђивала, трудећи се да њен допринос унапређивању средине буде изграђен на јаким и стабилним темељима. Кроз позиције директорке магазина, портпаролке едукативних часописа за паметно живљење у здравом окружењу како за децу тако и за одрасле, креирала је свој пут искуства у смеру данашњих активности. У свом раду, као ПР компаније која се бави заштитом од нејонизирајућег зрачења, броји прву деценију. Сазнања и стечене вештине преточила је у организацију јединственог Конгреса у свету, који се бави свим сегментима здравог начина живота.

Иако године ангажовања говоре у прилог њеним резултатима, оне су данас заправо подсетник да је њена свест о активном учешћу у животу код ње будна одавно. Удахнула је живот 1986. године у Босанској Градишци. Данас сваки свој удах и спознају о животу проживљава у њеном Новом Саду. Организације едукативних и културних догађаја биле су њен допринос друштву, које је кроз повратне информације усмеравало њено даље ангажовање.

Изговарала је на глас своје спознаје и идеје, посматрала је свет и проучавала свест, преиспитивала одлуке и резултате, креирајући неке нове енергије и вредности. Увек је веровала да се ИСТИ НА истом путу нађу. Данас зна да се тај пут зове ИСТИНА. Корача тим путем сигурним корацима, јер слобода да живи свој пун потенцијал је уједно и њена снага. Верује да кроз процесе личних промена, постајемо боља верзија себе, чиме доприносимо да и друштво у ком функционишемо буде боље.

Захвална је за све што је њено искуство усвојило, јер то је оно што ју је градило. Свесна да својим примером утиче на њено окружење, прихвата ту одговорност која је држи будном у садашњем тренутку. Док сања велике снове, труди се да свакога дана допринесе развоју свог окружења, макар малим корацима. И сваки нови корак који чује крај свог, је порука живота да корача правим путем.

Страхиња Јаковљевић

Потпредседник

Рођен у оном трену историје који данас у књигама читамо као период великих промена, Страхиња Јаковљевић свој животни пут започео је 1997. године. Иако млад, свестан свега што живот са собом носи, он препознаје у себи жељу да се кроз упознавање политике и ангажовање, својим примером заузме за унапређивање положаја не појединаца, већ целокупног друштва.

„Још као дете сам знао да ми као народ заслужујемо много боље од онога што нам се дешава“ – реченица коју изговара дипломирани политиколог и данашњи студент мастер студија међународних односа. Своју посвећеност животињама и природи препознао је кроз искрен однос и програм Истине, као странке која својим квалитетом и јединственим приступом нуди решења за многобројна питања и изазове са којима се свакодневно сусрећемо, као појединци и као друштво.

Бивши спортиста, али са активним спортским духом, снагом и енергијом која је потребна за нови талас српске политике. Он је она будућност коју смо увек позивали да остане овде и своје знање примени у својој земљи. Данас имамо пример младог лидера који иде путем истине, трагајући за решењима за боље сутра свих нас. Лидера иза чијих речи стоје његова дела, његов живот.

Андријана Чапко

Потпредседница

Да се срећа за којом сви јуримо крије у малим стварима, а успех зависи само од нас, сведочи и биографија Андријане Чапко, непобитном чињеницом да живи у земљи која још увек није спознала своје добре дане, делећи судбину сваког становника. Ослањајући се на саму себе, ова јака жена креира да буде задовољна својим животом и да уноси радост у свет оних са којима се дружи и сарађује.

Вођена речима Махатма Гандхија: “Буди промена коју желиш да видиш у свету”, кроз посао је учила и усавршавала техике рада са акцентом на развоју и унапређењу себе, а самим тим и пословања. Кроз све указане прилике, за доказивање у послу, излазила је као искуснија и стабилнија особа, а резултати промена и усавршавања приказани су кроз константна напредовања у каријери. Осмишљавање и вођење стратегија за раст, развој и надограђивање, довеле су и до њеног личног усавршавања од позиције регионалног менаџера до лифе коуч-а. На позицији координатора система менаџмента увидела је важност организованог система, где оставља свој печат подизањем свести као и препознавањем способности запослених и усмеравањем истих ка испољавању личних квалитета за добробит заједнице у којој живе, делују и раде.

Рођена 1980. године у Врбасу свој животни пут проналази у Новом Саду постављајући себи јасне циљеве, усмерена на позитивне ствари корача стазом успеха без освртања на прошле дане. Водећи се чињеницом да нас људи неће памтити по речима које смо рекли, по стварима које смо носили, већ по осећају који смо изазвали у њима, Андријана гради стазу успеха која свакога дана постаје богатија новим сапутницима који су препознали промену у себи, а самим тим и у свету. Истрајност и стрпљивост воде је сигурним кораком до успеха.

Сања Цветковић

Потпредседница

Рођена је 1978. године у Зрењанину где је и завршила гимназију, да би формалну едукацију наставила у Новом Саду дипломирајући права.

Приправнички стаж радила је у Основном и Вишем суду у Новом Саду. Медијатор је за решавање спорова вансудским путем. На другој години факултета одлучила је да почне да ради зато што је била свесна да родитељи не могу да јој приуште живот и студирање у Новом Саду. Било је то у периоду после бомбардовања и знала је да су многи њени вршњаци остајали недоречени, али она је била веома амбициозна и мислила да може пуно тога. То јој је релативно успорило школовање, али је зато стекла велико радно и животно искуство у раду са људима.

Радом на себи стварамо мир, а када је мир у  човеку тада се једино може бити задовољан. Знање и искуство је нешто што представља велико богатство и нешто што човеку нико не може да одузме, а онај који га има може са сваким то што има и да подели. Иако њен пут није био баш лак, није одустала. Искуство које је стекла радећи на различитим пословима је немерљиво и помогло јој је да схвати суштинску потребу једног обичног човека у нашој земљи.

Мајка је девојчице Ане. Своје дете жели да научи да верује у себе и у оно што ради и да треба да истраје у својим жељама. Сваки труд се исплати па и онај најмањи. Породичне вредности су јој најбитније и свестрана је особа са амбицијом да позитивно утиче на друштво.

Највећа привилегија у животу је када човек може да ради посао који воли, а да од њега може и пристојно да живи. Увек треба тежити ка бољем, тежити ка савршенству, а пут који води до тамо је само рад на себи.

Нема проблем да од два понуђена пута изабере онај тежи, ако је то по њеном мишљењу морално исправније. Не подноси неправду и нарочито жели да се ангажује на подручју развоја прописа и правне регулативе из области породичног и радног права. Сматра да је здрава породица  и здраво одрастање деце  нешто што је постало ретко у данашњем друштву и да морамо лечити узроке, јер последицу можемо само залечити. Суштина је пронаћи пут и помоћи свима који ћуте.

Не можемо савршено уредити свет и планету, али можемо их улепшати  за  будућност и оставити  бар неки траг и наду да се може веровати у то да се нешто још и може спасити, тако што ћемо некоме помоћи, без потребе да се питамо речју можда.

Софија Стојковић

Потпредседница

Софија Стојковић је рођена у Новом  Саду 22.03.1987. године.Дипломирани је менаџер за медије, мајка је четворо деце.

Радила је као радијски и телевизијски водитељ, водила је модну агенцију,  сада је власник и директор фирме за израду урбане опреме.

Током одрастања је увек имала подршку родитеља, зато је и сама тежила ка томе да помогне свакоме коме је то било потребно.

Животни мото јој је да ако нема нешто лепо да каже некој особи, онда неће рећи ни ништа ружно. Снагу налази у позитивној енергији, вери у Господа и својој породици и то јој омогућује да буде боља особа и да истрајава у својим циљевима. А они су да овоземаљски живот учини лепшим и лакшим сваком појединцу.

Доста је путовала, али као што себе није могла да замисли ни у једној другој држави сем своје, исто тако се труди да и њена деца остану овде, да им будућност буде лепша и боља и да ни једно дете не пожели да напусти нашу земљу.

У слободном времену учествује у хуманитарним акцијама и то је, као и помоћ деци, испуњава у сваком погледу.

Наташа Виславски

Потпредседница

Наташа Виславски је рођена 1. 6. 1980. године у Београду, општина Савски венац. По професији је мастер економиста. Образовање је стекла у ОШ „Коста Трифковић“ Нови Сад, Гимназији „Јован Јовановић Змај” Нови Сад и Економском факултету Суботица Универзитет у Новом Саду.

У сталном радном односу је у Покрајинској влади у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице. Константно се стручно усавршава, као државни службеник (области Финансијско управљање и контрола, Управљање променама и руковођење, Инспекцијски надзор, Постављање организационих циљева, Алати интерне контроле и управљање ризицима, Акциони план за спровођење програма Владе – процеси и извештавање, Доношење одлука, Тимови и тимски рад, Родно одговорно буџетирање, Концепт добре управе, Етика и интегритет, Заштита људских права, Родна равноправност, Интерна и екстерна пословна комуникација, Попис административних поступака, Преговарање и решавање конфликата, Овлашћени службеник за јавне набавке, државни стручни испит за рад у органима државне управе, развој е-управе, МС Оффице, ЕЦДЛ модули, потврде о знању енглеског, немачког и мађарског језика и др.). Члан је Савеза економиста Војводине.

Одговорна је и предана циљевима које изабере. Активна је у превенцији настанка проблемских ситуација и доношењу мера за превазилажење ситуационих криза. У Истини је нашла своју другу породицу и могућност да се бори за идеје у које верује. Удата, мајка је двоје деце: сина Александра и ћерке Викторије.

Павле Петровић

Председник извршног одбора

Одрастајући у радничком окружењу врло рано показује занимање за политику, грађанске слободе, радничка права, социјалну правду… У пролеће 1983. године Павле Петровић изашао је изван граница тада дозвољеног, оформивши са неколицином пријатеља омладинску организацију која се одвојила од ССОЈ, трпећи последице доследности себи и својим идејама.

Од малих ногу активно борави у природи, бавећи се риболовом професионално и спортски, увиђа неправду у газдовању водним ресурсима и лош однос према рибљем фонду и воденим екосистемима, као и природи уопште. Дуги низ година успешно се бавио организацијом спортских риболовачких такмичења, аматерских и професионалних као и организацијом спортско – едукативних догађаја за децу и омладину као и за особе са посебним потребама. Оснивач је фондације, пионир здраве и посвећене приче на просторима бивше Југославије, али и визионар који годинама учествује у реализацији јединственог међународног Конгреса. Иако је знање стекао у машинско – техничкој области, исто је надограђивао у области економије и менаџмента, који је кроз његову даљу каријеру био основ.

Активним политичким радом почиње да се бави 2015. године сходно својим опредељењима – заштите природе, социјалне правде, заштите људских права…

Спреман да неодустане од својих принципа, наставља даље ангажовање у странци где се руководство води принципима за које се и залаже. Данас зна да је једино Истина његов пут промена у српском друштву. Са својом супругом и двоје деце живи и ради у Новом Саду, где је и рођен 1968.године.

Весна Цвјетановић

Председница женског фронта

На обали Далмације, у Задру, не тако давне 1983. године почела је да спознаје свет Весна Цвјетановић. Заљубљеник у писану реч која остаје као сведочанство постојања, Весна је преточила у две књиге поезије, постајући чланица Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању УСКОР – Београд.

У непресушној жељи за усавршавањем, завршила је Вишу школу за образовање васпитача у Новом Саду и Педагошки факултет у Сомбору, смер професорка разредне наставе.

Весна је и активисткиња, боркиња за људска права, права жена. Њене теме су: родна равноправност, насиље у породици, саветодавни рад са маргинализованим групама. Од 2010. године је сарадница неколико организација цивилног друштва. Једна је од ауторки публикације Родна перспектива личних прича миграната и мигранткиња.

Интересује је све оно што чини апстрактну димензију људског постојања, верује у људе и промене. Кроз креативност доприноси личним променама. Мајка је једне девојчице и једног дечака.

Божидар Мићић

Председник политичко саветодавног круга

У потрази за постојањем изван наметнутих шаблона, Божидар Мићић је креирао свој пут развоја у смеру активног учешћа у животу. Изван свих правила од те 1968. године када се први пут сусрео са светом, он проналази идеју постојања чије вредности препознаје као оне које одувек и живе у њему.

Вођен идеалом слободе и социјалне правде, своје стечено знање и искуство усмерио је на реализације идеја ненасиља кроз ангажовање у различитим неформалним покретима и иницијативама. Очување природе препознаје као и очување човечанства. Осиромашена природа попут сиромашног човека, за њега је кршење људских права. Инспирисан идејом бољег друштва, своје деловање наставља у окружењу оних са којима дели вредносне и естетске ставове, а то је пре свега ИСТИНА. ИСТИНА га интересује и као друштвено мерило исправности и коректности, али и као онтолошка категорија. Себе сматра урбаним мистиком.

Јелена Лазаревић

Председница Градског огранка Нови Сад

Јелена Лазаревић рођена је 1983. године у Бенковцу, у Хрватској. Средње и високо образовање је завршила у Шапцу, а у Нови Сад се преселила 2004. године где се удала и засновала породицу. По струци је инжењер технологије са вишегодишњим радним искуством у неким од највећих компанија у нашој земљи.

Одговорна је, самоиницијативна и спремна на тимски рад, што је током њеног политичког ангажмана у странци Истина и препознато. Нови Сад сматра својим другим родним градом, а воли да истакне да ју је он одмах освојио позитивном енергијом и отвореним, пријатним људима спремним да помогну, када је то потребно.

Зато је одлучила да се, што је више могуће, ангажује како би што боље допринела развоју и што бољој будућности Новог Сада, као и добробити његових грађана. Иначе, ново је лице у политици и пре Истине није била политички ангажована, тако да јој је ово прва политичка функција.

Степан Астраханцев

Савет за сарадњу са националним заједницама и унапређивање њиховог положаја

Степан Астраханцев, дипломирани инжењер геодезије, рођен је 1991. године у Русији. Од малих ногу мотивисан жељом да учи и да се развија, данас је неко кога сматрају да уз разумевање сваког задатка поседује и одличне радне и организационе способности.

Иако је веома млад, његова богата радна биографија доприноси успеху тима. До сада се истицао у својој професији, геодезији, а од сада се нада да ће се у тиму Истине доказати и на пољу друштвено ангажованог рада, на задацима који му буду поверени.

Будући да је Рус у Србији и да као припадник те националне мањине разуме проблем и потребе припадника националних мањина у Србији, решен је да да све од себе, како би помогао да се ова област у Србији што више побољша и пронађу што боља решења за још бољи положај националних заједница у Србији.

Марија Тадић

Савет за омладинске иницијативе

Марија Тадић је рођена 21. 05. 2001. године у Новом Саду. Завршила је графички дизајн и студира међународно пословање. Прошла је различита неформална образовања и кроз њих и кроз пројекте на факултету развила је различите вештине и способности.

Између осталога оспособила се за учествовање у успешном тимском раду, за налажење решења за комплексне проблеме у функционисању тима, као и за креативно деловање и примену иновативних решења у различитим ситуацијама.

Социјално је прилагодљива и има велико искуство у раду на друштвеним мрежама које користи и у пословне сврхе будући да поред студирања води и приватан посао. Тежи ка самосталности и индивидуалној слободи, што су вредности за које се залаже и у друштву.

Мирјана Будинчевић

Савет за заштиту природе и екологијe

Рођена је 13.01.1990. године у Суботици у академској породици, која јој је ослонац и велика подршка у свему. Од малих ногу је знала да је природа управо оно што је испуњава и даје јој снагу у свему што је прати кроз живот.

Након завршеног природно-математичког смера у Гимназији, уписује биологију на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Основне студије завршава у року, а након тога уписује и успешно завршава мастер студије микробиологије. Током својих средњошколских дана своју хуманост и жељу да помогне другима исказивала је кроз актвности у Црвеном крсту, а касније током студија је своје деловање усмерила ка многим еколошким активностима и истраживањима.

Води се мотом да не би требало да се питамо шта природа може да учини за нас већ шта је то што ми можемо да учинимо за природу. Стога жели да допринесе да се Нови Сад, као и цела Србија развија у складу са природом.

Академик Мато Зубац

Савет за технолошки развој и изумитељство

Мато Зубац је рођен 1947. године у Апатину. Завршио је машински факултет у Загребу 1970. године и економски факултет у Суботици 1986. године. Радио је као наставник у средњој техничкој школи, затим у фабрици намештаја Д.П. ДУНАВ у Апатину и то на инвестицијама и инвестиционом одржавању до 1986. године, а након тога у Д.П. ИГМАН КОЊИЦ – УНИС САРАЈЕВО на пројектима и програмима брикетирања до 1991. године.

Учествовао је у пројектима за обновљиве изворе енергије у Војводини деведесетих година. Након тога од 1994. године основао је предузеће за технологију брикетирања био-масе као ДАКОМ ТЕХНОЛОГИЈА у Апатину. Радио је на технолошким поступцима брикетирања и пелетирања био-масе са испитивањима опреме и алата за одређене технолошке поступке из ове области. У периоду 1986-1998. године пустио је у погон 50-так линија брикетирања у земљи и иностранству. У периоду од 1994-1998. године је учествовао на неколико саветовања из области обновљивих извора енергије са радовима на тему: „ИСКОРИШЋАВАЊЕ БИО-МАСЕ У НЕКОЛИКО ПРАВАЦА, ЕНЕРГЕТИЦИ, ХРАНА ЗА ЖИВОТИЊЕ И ДИВЉАЧ И КАО И ПРОИЗВОДЊА ОРГАНСКОГ ЂУБРИВА“.

У периоду од 1999-2005. године остварио је 3 светска патента од којих је патент „ПОСТУПАК ДОБИЈАЊА ЕНЕРГЕТСКИХ БРИКЕТА И ПЕЛЕТА ОД СВЕЖЕ БИО МАСЕ“ добио највеће признање ГРАНД ПРИ у Бриселу, као и признање „СТВАРАОЦ ГОДИНЕ“ (1999.). Проглашен је 2001. године у Бриселу за ПОЧАСНОГ ВИТЕЗА које добија изумитељ који 3 године за редом постиже високе резултате на међународном сајму изумитељства „ЕУРЕКА“. Учествовао је и држао предавања на сајмовима за чисту енергију, Женева 2000, Москва 2001. Учествовао је на саветовањима за обновљиве изворе енергије: Нови Сад – 205, 2007, 2009, 2011. Узео учешће и на међународним саветовањима из области обновљивих извора енергије: Италија, Мађарска, Црна Гора, Румунија. Учествовао је 2010, 2011, 2012. у изради неколико значајних пројеката из области обновљивих енергената: Погон за пелетирање у БиХ, Мастер план „Национални парк Фрушка Гора“ и пројекат „Примена био масе у грађевинарству“. Од 2014. до 2016. учествовао на међународном пројекту у Румунији и његове реализације, САДЊА И ПРОИЗВОДЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ВРБЕ ТЕ ПРИМЕНА БИОМАСЕ У ПРОИЗВОДЊИ ТОПЛОТЕ И СТРУЈЕ СНАГЕ 9 МЊ, ПРОЈЕКТОВАЊЕ КОТЛОВСКИХ ЈЕДИНИЦА НА БИОМАСУ У СТАКЛЕНИЦИМА СНАГЕ 4 И 6 МЊ.

2016. – 2018. године успешна тестирања новог средства против суше пољопривредних биљака, на њивама Института „Земун Поље“ и на њивама појединих пољопривредника. Од 2016. године обавља послове Председника Српске академије изумитеља и научника Београд-Земун.

Драгана Меселџија

Савет за правна питања

Драгана Меселџија рођена је 1990. године у Новом Саду. Након завршетка гимназије уписује Правни факултет у Новом Саду – смер унутрашњих послова.

Даље усавршавање наставља тако што уписује мастер студије на катедри за кривично право где је, са темом “Кривичноправна заштита жене у новом законодавству Републике Србије”, стекла звање дипломирани правник – мастер.

По завршетку студија започиње обављање приправничке вежбе у адвокатској канцеларији где стиче неопходно искуство и знање из различитих области права. Тренутно запослена као правни консултант у грађевинској компанији.

Ужу област рада чине привредно право, радно право и јавне набавке. Љубитељ је слободе, стваралаштва и свега лепог. Поборник је родне равноправности и непоколебљив борац за правду и слободу.

Биљана Вукојевић

Савет за економска питања

Биљана Вукојевић, мастер пословне економије и финансија  има иза себе богату радну биографију. Њен животни мото је да човек увек може више него што и сам очекује, те иако млада, она је мотивисана, фокусирана, флексибилна, спремна за рад у тиму и посвећена послу, што жели да пренесе и на рад у политичкој странци Истина.

Непосредна је и комуникативна, сигурна у себе и своје квалитете, а знање и искуство су јој главни адути за развој економских модела и предлога, који би помогли да се Србија трансформише у стабилну и економски развијену земљу.

Подршку за своје идеје  налази у породици, уз своје троје деце и супруга, а животну радост у самоусавршавању. Оно што нас радује је чињеница да је потпуно уверена да је у ИСТИНИ нашла право окружење и сараднике са којима то може и да се постигне.

Јован Нишавић

Савет за заштиту вода и рибљег фонда

Када је Јован Нишавић, рођен 1992. године, уписивао факултет имао је јасан циљ, а то је била жеља да направи језеро за спортски риболов. Вероватно је то разлог зашто је данас дипломирани менаџер у Агротуризму.

Данас ради као технолог у производњи хране за тов рибе и као стручно лице за управљање парком природе Бегечка Јама у оквиру компаније ДТД Рибарство, где му је још једно од задужења управљање отпадом. Током студија је изучавао потенцијале риболовног туризма, рибарске производње, производње рибље хране и разне теме из екологије, где каже да му је одрживи развој омиљен.

Поред тога је ишао преко лета на Work and Travel програм у Америку где је у слободно време посећивао рибље фарме, језера и реке, са жељом да види нешто ново и то донесе код нас.

Јелена Калаба

Савет за унапређења положаја жена у друштву

Рођена у Зрењанину 1981. године, од малих ногу опредељена за правду и борбу за женска права, животним сплетом околности се обрела у Лондону где је и живела неколико година и још подробније се упознала са начинима и циљевима те борбе.

Мајка је троје деце, сина Јакова, ћерки Симоне и Милице, што јој не смета да и даље буде оштар борац за оно у шта верује и од чега неће одустати. То је борба против породичног насиља и за остваривање права и равноправности жена.

Ивана Кежић

Савет за креативни развој људских потенцијала

Ивана Кежић је рођена 1974. Дипломирала је филозофију 2003. године на Филозофском факултету у Новом Саду. Запослена је у Градској библиотеци у Новом Саду, била је учесник летњих филозофских школа у Зајечару и има богато и широко искуство у раду у култури.

Сертификован је практичар арт терапије, а поседује и сертификат за практичара квантне медицине и биорезонантне терапије издат од Удружења за промоцију и развој квантне и интегративне медицине Quanttes, Центра за едукацију Accademia integrativa 2014.

Даље стручно усавршавање за тренера за лични раст и развој свесности текло је кроз студије П.Е.А.Т. система и стицање сертификата из области техника за лични раст и развој, техника психо-арт терапија као и студија медологије НИП система и система трансакционе анализе и лого синтезе као и Ф.Е.Р. Технике ( 2013-2021).

Заљубљеница је у живот, уверена да је основа врлине људског бића досезање исконске истине о себи, зато што верује да само дубока самоспознаја суштине води до интегритета мисли, емоција и делања и да када смо искрени према себи, када смо спознали суштину и ко смо то ми заиста иза свега појавног, да срећа тад постаје трајна основа за стање нашег бића и да је то тренутак од ког свесно бивамо способни да у живот и свет улијемо више благостања и радости.

Кристина Розић

Савет за промоцију хуманости

Кристина Розић, по занимању економски техничар, веома млада почела је да се бави пословима који се тичу менаџмента и естраде, постигавши завидне успехе и научивши пуно тога о животу и друштву. У томе јој је помогло што је одгајана у спортском духу. Дуго је тренирала кошарку, што јој је дало дисциплину и одлучност у животу.

Самоиницијативно је организовала много хуманитарних акција, које је као и све друго што је у животу радила, радила искључиво из срца. Самохрана је мајка једног биолошког сина и једне усвојене ћерке.

Жена је која се бори за правду и истину и зато је и одлучила да уђе у Истину.

Сматра да је њен пут у животу да помаже социјално угроженима, као и злостављаним женама и деци којима је свака врста помоћи потребна.

На живот увек гледа искључиво позитивно, иако јој је животни пут био веома трновит и пут изазова, никада није клонула духом и одустала од свог позитивног животног става. Обожава путовања, пропутовала је половину земљине кугле, али се увек са вером у Господа враћала у Србију, где највише воли да буде, где се осећа своја међу својим људима и светињама. У Истини је осетила атмосферу искрености и блискости и зато је ту да допринесе заједничком циљу.

Теодора Манић

Радна група за промоцију спорта и спортских активности

Теодора Манић је рођена 15.12.1993. године у Београду. Завршила је средњу музичку школу (одсек виолина) и Факултет спорта и физичког васпитања (дипломирани професор спорта и физичког васпитања) са искуством у држању тренинга кондиције и кик-бокса.

Спортска постигнућа су јој у кик-боксу  дисциплина К1 (К1 рулес), категорија до 65 кг: троструки светски шампион, двоструки вицешампион Европе, професионални светски шампион (WAKO ПРО), вицешампион на Светским играма у Вроцлаву, вишеструка освајачица многобројних светских и европских купова. Од награда вишеструки је носилац титуле за најуспешнијег спортисту факултета, Мајска награда 2021. године и признање Града Београда за најбољу спортисткињу у неолимпијском спорту  2019. године.

Маја Декар

Радна група за заштиту животиња и њихових права

Маја Декар је рођена у Украјини и скоро деценију живи и ради у Новом Саду. Свој живот је посветила породици и бризи за мачке, како своје тако и уличне, које храни и спашава тражећи им дом.

Крајње је истрајна у томе, тако да је до сада спасила скоро хиљаду мачака, не само удомљавањем већ и лечењем. Поред тога интересују је и терапије животињама, а највише терапија мачкама, такозвана фелинотерапија. Амбиција јој је да се ова терапија, а испитивања терапија у којима асистирају животиње се у свету изводе од шездесетих година прошлог века, буде испитана и прихваћена и код нас. Жели да позитивна искуства и праксе из земаља у којима мачке имају много бољи третман се имплементира и код нас, од уличних апарата за рециклажу, који за сваки убачени предмет који се може рециклирати избаци храну за уличне животиње, па до јавних површина посвећених мачкама као што се то може видети у Турској.

Радослава Боришев

Радна група за заштиту животиња и њихових права

Радослава Боришев за себе воли да каже да је уз породичног пса, који ју је чувао као бебу, проходала, држећи се за његову длаку. Од тада су пси стално око ње и посветила се њиховој добробити. Има велико искуство у волонтирању у азилима за напуштене псе…

… а из љубави према животињама уписала је студије ветерине како би практично и системски могла да допринесе, не само решавању проблема напуштених паса, већ да као неко из струке помогне и побољшању положаја и домаћих животиња у сеоским домаћинствима и на фармама, као и промени односа према њима. Промовише увођење административно-организационих, функционалних и институционалних решења, која би системски довела до побољшања односа према животињама и заштите њихових права.

Ивана Бакмаз

Радна група за легализацију канабиса

Ивана Бакмаз је рођена 1985. године. Дипломирала је екологију, да би након тога магистарске студије завршила на Природно – математичком факултету Универзитета у Новом Саду, Департман за биологију и екологију, на смеру биологије поставши тако Мастер Професор биологије.

Претходно је завршила средњу техничку школу “Јован Вукановић” у Новом Саду, на смеру за пејзажну архитектуру. Све то одредило је да буде доживотно заљубљена у своју ћерку Хану и природу коју жели да сачува за њу и за сву осталу децу. Зато се цео живот бори за здраву животну средину и здрав живот.

„Од 2010. године активна је и у кампањи за легализацију канабиса у Србији, као новинарка је извештавала са канабис маршева, организованих у сврху борбе за легализацију канабиса, односно темељно се упознала са релевантним научним истраживањима на тему канабиса познатих и престижних светски признатих универзитета и научника.

Учествовала је у интерактивним радионицама и семинарима о лечењу канабисом, као и у јавним расправама о измени и допуни Закона о психоактивним супстанцама, које је организовала Радна група Министарства здравља, одржаним у Београду и Новом Саду пре две године, због предлога закона који настоји да још ригорозније кажњава и процесуира кориснике марихуане. Биће истрајна у борби за легализацију канабиса.

Јовица Вучинић

Радна група за искорењивање насиља

Јовица Вучинић рођен је 1963. године у Огулину, али је одрастао у Српским Моравицама у Хрватској. Још од раних дана проучавао је обичаје и фолклор свога краја, а добар део тих истраживања стоји још увек необјављен. За разлику од многих других из тих подручја, у Србију га је довела и задржала љубав и страст према уметности којом никад није престајао да се бави.

Поред тога бавио се интензивно хуманитарним радом и помоћи онима који су у невољи, што му је уз уметност друга велика животна преокупација. У животу се води девизом да је децу најбитније учити људскости, да буду добри људи, а да толеранција и еколошка свесност онда лако дођу после тога. По природи је срчани борац који не одустаје, тако да тај квалитет жели да додатно унесе и у странку Истина како би помогао да се реши проблем насиља у друштву.

Нада Османовић

Радна група за социјалну и дечију заштиту

Нада Османовић је рођена 1982. године у Старој Пазови. По струци је васпитачица и иза ње је дугогодишњи стаж у раду са децом. Будући да је и сама мајка детета са сметњама у развоју, то ју је и подстакло да се бори за права ове деце и њихових породица. Циљ који је себи одредила је да покуша да им помогне да изађу из лоших животних услова у којима се веома често налазе, без да друштво довољно чини да то поправи.

Да је то могуће показује на свом примеру, будући да је успела да њен син, уз њену посвећеност и борбу за побољшање његовог здравственог стања, све боље напредује из дана у дан. Увек истиче да је за сва права која има њено дете, сазнала од других родитеља који су у сличној ситуацији, а не од надлежних институција и да је то проблематика на којој треба пуно радити. Не жели да стане са борбом док не престану предрасуде и дискриминација у друштву коју трпе деца са сметњама у развоју, као и њихови родитељи. Уверена је да је у политичкој странци Истина нашла право окружење и саборце са којима то може и да постигне.

Драган Драгаш

Радна група за легализацију сексуалног рада

Драган Драгаш је рођен 27. фебруара 1993. године у Бенковцу, у Хрватској. Током живота често се селио, одрастање га је формирало да буде самосталан и да нема луксуз да буде неуспешан. Одмалена је имао љубав према музици, која је касније постала његов животни позив, тако да је данас успешан продуцент и извођач.

Достигнувши високе стандарде и велике пословне успехе у послу којим се бави, одлучио је да се и друштвено ангажује и да то буде у политичкој странци Истина где води Радну групу за легализацију сексуалног рада и тако жели да помогне не само да се заштите људска права запослених у овој делатности, већ и да се успоставе ред и позитивни законски прописи као вид борбе против сиве економије и успостављање права и економске стабилности у Србији.

Укључи се

Постани део тима ИСТИНА – ADAVIERA