„Povodom izjave Nebojše Krstića da se, dok traje vanredno stanje u zemlji, suspenduju Tviter, Fejsbuk i Jutjub, Istina-Adaviera se energično protivi takvoj pomisli. Ukoliko pojedinci šire paniku, strah i lažno uzbunjuju javnost, postoje zakoni koji to regulišu. Umesto da pozove nadležne institucije da reaguju na ovu pojavu, ukoliko je ona zaista i realna, savetnik za marketing, Nebojša Krstić, poseže za gebelsovskim metodama kojim bi se uveli jednoumlje i apsolutna diktatura nad medijima.

Zar nije dovoljno što nas je pogodila jedna ovako velika zdravstvena opasnost sa kojom se ceo svet bori, nego bi po njegovoj zamisli trebalo da se oduzme i ova vrsta ljudske slobode i način da ljudi dok su u izolaciji mogu da komuniciraju i da se tako osete manje usamljeni? Preko društvenih mreža se organizuju i grupe solidarnosti gde mladi žele da pomognu starijim sugrađanima koji nemaju nikoga, psiholozi nude besplatnu psihološku pomoć, a organizuje se i video komunikacija sa osobama u izolaciji.

Sve je to jako dobro i veoma može pomoći u ovoj situaciji, tako da je neverovatno da valjda i sam demokrata po opredeljenju, priželjkuje ovako nedemokratska rešenja. Ponavljamo, ukoliko zaista postoje neodgovorni pojedinci koji unose strah, paniku i šire lažne informacije, pozivamo nadležne službe i institucije koje treba da se bave time, da reaguju i spreče svaku neželjenu aktivnost ili pojavu.

Sada je potrebno da brinemo o onima kojima je potrebna pomoć i da mislimo na njih, a ne da mislimo o ograničenju elementarnih ljudskih sloboda. Na taj način bismo se svrstali u rang diktatorskih država! Mi Srbiju vidimo kao savremeno i moderno društvo i za to ćemo se uvek zalagati. Zato pozivamo na razum, na disciplinu u poštovanju propisanih mera zaštite i ponašanja, ali i na mudrost da se ni na koji način ne pređe granica ljudskih sloboda i ne predlažu nepotrebne mere koje ne bi ni na koji način imala svrhu vezano za ograničavanje opasnosti od zaraze, ali bi narušile ljudske slobode.“

#korona #istina #istina-adaviera