Последње рочиште на суђењу градоначелнику Бруса Милутину Јеличићу Јутки за сексуално узнемиравање Марије Лукић, када је наложено његово привођење због неодазивања суђењу, није уродило плодом, јер га ни полиција не може „наћи“. Странка Истина сматра крајње срамотном недоличну реакцију и изјаву надлежних органа.

“Недопустиво је да припадници МУП-а имају такве пропусте, односно да нису могли да нађу Јутку, док су га камере снимиле како у недељу гласа. По свему судећи, нису га тражили тамо где јесте, већ су га тражили (или нису) тамо где није“¸ изјавила је Ивана Вујасин, председница странке Истина.

„Ми се у странци Истина залажемо за апсолутну заштиту од било ког вида насиља: физичког, сексуалног, психичког или економског, а поменути Јутка је оптужен и упорно избегава долазак на изрицања пресуде. Проблем лежи у Јеличићу, али много већи проблем је у томе што недостају реакције државних органа, иако то не би смело да се дешава. Питамо надлежне појединце како би се они ЛИЧНО осећали да им било ко сексуално узнемирава ћерку, супругу, сестру, мајку, пријатељицу и шта би тада урадили? Зашто су појединци толико осиони, бахати и неосетљиви када се такве ствари дешавају некоме другом, а када су лично погођени, онда су спремни да спроведу одређене мере? МИ у странци Истина имамо нулту толеранцију према било ком виду насиља и зато апелујемо на припаднике МУП-а да Јутку приведу пред лице правде и да Суд донесе пресуду, уз његово присуство. У крајњем случају и без његовог присуства, уколико га поново „не нађу“. Ако ипак до тога не дође, такав поступак је срамота за Државу, која би тако показала сву своју слабост! Ми верујемо да су надлежни органи у стању да то ураде, само ако то хоће“, закључила је Ивана Вујасин.

Странка Истина у свом начелу политичког деловања, као један од главних приоритета има заштиту свих угрожених слојева друштва, као и борбу против насиља у породицама и било ког другог вида насиља. Стога, сматрамо да Држава тим, на очиглед једноставним случајем полако пада на озбиљном тесту демократије. Ово је јединствена прилика да се јавности покаже да ли у ствари постоје или не постоје заштићени појединци у нашем друштву! Сви виновници било ког насиља морају бити кажњени!

#ivanavujasin, #strankaistina, #stopnasilju