Povodom nedavnog incidenta u Novom Sadu, u kome je povrede zadobio društveni aktivista Milan Vujić, stranka Istina najoštrije osuđuje pomenuti događaj i traži od nadležnih da se utvrdi identitet učesnika kao i pozadina događaja.

Stranka Istina je apsolutno protiv svakog vida nasilja prema bilo kome i po bilo kom osnovu. Zato javno apelujemo da se počinioci privedu i da se utvrdi stvarna pozadina pomenutog događaja.

Ono što nas posebno zabrinjava, jeste zašto se ovom incidentu daje politička konotacija, kada se to ne može sa sigurnošću tvrditi? Unapred dovoditi to u vezi sa našom strankom je najblaže rečeno, sramno i bezobrazno! Kome smeta Istina?

Stranka Istina smatra nekorektnim i tendencioznim izveštavanje pojedinih medija, gde se spominjemo kao neko ko je povezan sa ovim nemilim događajem, za koji smo saznali iz sredstava javnog informisanja, a da nam se nisu ni obratili za izjavu ili mišljenje povodom ovog incidentna. Sve to nas upućuje da je moguća pozadina ove priče politička, sa tim, da se uruši ugled naše stranke.

Mi ćemo insistirati da se do kraja utvrde sve okolnosti, i da nam svi, koji nas lažno optužuju, upute javno izvinjenje!