Поводом недавног инцидента у Новом Саду, у коме је повреде задобио друштвени активиста Милан Вујић, странка Истина најоштрије осуђује поменути догађај и тражи од надлежних да се утврди идентитет учесника као и позадина догађаја.

Странка Истина је апсолутно против сваког вида насиља према било коме и по било ком основу. Зато јавно апелујемо да се починиоци приведу и да се утврди стварна позадина поменутог догађаја.

Оно што нас посебно забрињава, јесте зашто се овом инциденту даје политичка конотација, када се то не може са сигурношћу тврдити? Унапред доводити то у вези са нашом странком је најблаже речено, срамно и безобразно! Коме смета Истина?

Странка Истина сматра некоректним и тенденциозним извештавање појединих медија, где се спомињемо као неко ко је повезан са овим немилим догађајем, за који смо сазнали из средстава јавног информисања, а да нам се нису ни обратили за изјаву или мишљење поводом овог инцидентна. Све то нас упућује да је могућа позадина ове приче политичка, са тим, да се уруши углед наше странке.

Ми ћемо инсистирати да се до краја утврде све околности, и да нам сви, који нас лажно оптужују, упуте јавно извињење!