У времену свеопште пандемије, карантина, изолације и самоизолације, потпуно несмотрено се дешавају ситни, а битни пропусти, који, на сву срећу, немају фаталне последице. Свесни смо да иза свега стоји најбоља намера, велика жеља и намера да се помогне свим грађанима Србије. Управо из тог разлога, указали смо на терминолошки пропуст, који је, по нашем мишљењу, нехотице настао и зато смо, конструктивно, указали на тај сегмент из најбоље намере.

„Странка Истина је предложила да се термин социјално дистанцирање, замени термином физичко дистанцирање и примећујем да се то и примењује у обраћањима јавности, на чему сам веома захвална“, истакла је Ивана Вујасин, председница странке Истина.

„Мислим да је јако битно да се у овим тешким временима грађани охрабре и да им се да до знања да нису сами“, наставила је Ивана Вујасин. „Нама је потребно социјално зближавање и подршка како би се Србија развијала у правцу здравог друштва. Када све ово прође биће потребно анализирати све што се дешавало, како би као друштво могли да сагледамо колико смо способни да се носимо са кризним ситуацијама и да све оно што је могуће унапредимо и учинимо још бољим. Јако нам је драго ако смо овим успели да направимо бар мали помак на боље, јер нас терминологија у много чему одређује, колико год то сада некима звучало чудно и страно. Ми ћемо истрајати у нашим намерама и идејама које су добре за наше друштво у целини и желимо свима да поручимо да могу да рачунају на нас“, закључила је Ивана Вујасин.

 

#ivanavujasin #strankaistina #socijalnodistanciranje #fizickodistanciranje