U vremenu sveopšte pandemije, karantina, izolacije i samoizolacije, potpuno nesmotreno se dešavaju sitni, a bitni propusti, koji, na svu sreću, nemaju fatalne posledice. Svesni smo da iza svega stoji najbolja namera, velika želja i namera da se pomogne svim građanima Srbije. Upravo iz tog razloga, ukazali smo na terminološki propust, koji je, po našem mišljenju, nehotice nastao i zato smo, konstruktivno, ukazali na taj segment iz najbolje namere.

„Stranka Istina je predložila da se termin socijalno distanciranje, zameni terminom fizičko distanciranje i primećujem da se to i primenjuje u obraćanjima javnosti, na čemu sam veoma zahvalna“, istakla je Ivana Vujasin, predsednica stranke Istina.

„Mislim da je jako bitno da se u ovim teškim vremenima građani ohrabre i da im se da do znanja da nisu sami“, nastavila je Ivana Vujasin. „Nama je potrebno socijalno zbližavanje i podrška kako bi se Srbija razvijala u pravcu zdravog društva. Kada sve ovo prođe biće potrebno analizirati sve što se dešavalo, kako bi kao društvo mogli da sagledamo koliko smo sposobni da se nosimo sa kriznim situacijama i da sve ono što je moguće unapredimo i učinimo još boljim. Jako nam je drago ako smo ovim uspeli da napravimo bar mali pomak na bolje, jer nas terminologija u mnogo čemu određuje, koliko god to sada nekima zvučalo čudno i strano. Mi ćemo istrajati u našim namerama i idejama koje su dobre za naše društvo u celini i želimo svima da poručimo da mogu da računaju na nas“, zaključila je Ivana Vujasin.

 

#ivanavujasin #strankaistina #socijalnodistanciranje #fizickodistanciranje