Omladina političke stranke Istina je u centru Novog Sada 12. avgusta građanima predstavila svoj plan strategije za ostanak mladih u Srbiji.

Političke odluke imaju dugoročne posledice po mlade i zato je neophodno da mladi utiču na kreiranje politike i oblikovanje bolje budućnosti. Istina razrađuje strategiju motivisanja mladih putem politika koje stimulišu startap inicijative, subvencionisanje, prekvalifikacije i poboljšavaju kvalitet i uslove stručne prakse za mlade plaćanjem 3 meseca na nivou minimalnog ličnog dohotka, a potom davanje 80% od plate zaposlenih na mestu na kojem se stažira.

Strahinja Jakovljević, potpredsednik stranke Istina, tim povodom izjavio je: „Angažovana omladinska populacija jača temelje demokratije jednog društva promovišući pluralizam, inkluzivnost i socijalnu pravdu. Mi želimo da se uspostavi društvo meritokratije, gde će se na mesta odlučivanja dolaziti po sposobnosti da se kvalitetno obavi neki posao. Možda je vreme da društvo i politiku vratimo na fabričke postavke i da postavimo temelje jake privrede koja će što je moguće manje zavisiti od stranih faktora? Nemamo čarobni štapić da sve rešimo jednim pokretom ruke, ali imamo dovoljno pameti i obrazovanja da kreiramo društvene politike koje donose dobro.“

#StrankaIstina #Omladina #StrahinjaJakovljević