Na svetski dan kanabisa mora se konstatovati da teško da postoji neki argument u korist legalizacije kanabisa koji nije već iznet i izrečen u Srbiji, što je sudeći po svemu uzalud, budući da je u Srbiji kanabis još uvek ilegalan i da se ljudi i dalje zbog njega hapse. Svet i odnosi u njemu se menjaju i sada je veoma bitno napraviti uslove za što bolju buduću pozicioniranost Srbije u novim svetskim odnosima, koji nastaju na naše oči. Danas su svetski mediji objavili da se Afrika priprema da snabdeva Evropu i svet kanabisom, medicinski kanabis iz Ugande se već izvozi u Nemačku…

Zato se politička stranka Istina pita šta Srbija čeka? Ako se usklađujemo sa propisima i vrednostima Evropske unije, zašto je prihvatljivo da se u nemačkim apotekama prodaje pakovani kanabis iz Ugande, a u apotekama u Srbiji se kanabis ne prodaje? Zapitajmo se zašto se po Evropi u apotekama ne prodaje kanabis koji bi bio uzgajan u Srbiji?

Niko nam neće ništa pokloniti, sami moramo da stvaramo svoje šanse. Uzgoj kanabisa može biti veliki privredni potencijal i prilika da Srbija pređe u rang razvijenijih i bogatijih zemalja. Činjenica da se kanabis slobodno prodaje u zemljama takozvane zapadne razvijene demokratije jeste svojevrsna civilizacijska potvrda da nema ništa loše u legalizaciji kanabisa i njegovoj industrijskoj proizvodnji i kontrolisanom plasmanu na tržištu. Ako Srbija hoće da stane rame uz rame sa razvijenim državama, civilizovano i da se ponaša. A legalizacija kanabisa u ovom trenutku jeste jedan od pokazatelja razvijenosti svesti i civilizacijske razvijenosti. Zato više nema izgovora, legalizujmo kanabis! – poručila je predsednica Radnog tela za legalizaciju kanabisa stranke Istina, Ivana Bakmaz.

 

#StrankaIstina #Kanabis #Legalizacija