На светски дан канабиса мора се констатовати да тешко да постоји неки аргумент у корист легализације канабиса који није већ изнет и изречен у Србији, што је судећи по свему узалуд, будући да је у Србији канабис још увек илегалан и да се људи и даље због њега хапсе. Свет и односи у њему се мењају и сада је веома битно направити услове за што бољу будућу позиционираност Србије у новим светским односима, који настају на наше очи. Данас су светски медији објавили да се Африка припрема да снабдева Европу и свет канабисом, медицински канабис из Уганде се већ извози у Немачку…

Зато се политичка странка Истина пита шта Србија чека? Ако се усклађујемо са прописима и вредностима Европске уније, зашто је прихватљиво да се у немачким апотекама продаје паковани канабис из Уганде, а у апотекама у Србији се канабис не продаје? Запитајмо се зашто се по Европи у апотекама не продаје канабис који би био узгајан у Србији?

Нико нам неће ништа поклонити, сами морамо да стварамо своје шансе. Узгој канабиса може бити велики привредни потенцијал и прилика да Србија пређе у ранг развијенијих и богатијих земаља. Чињеница да се канабис слободно продаје у земљама такозване западне развијене демократије јесте својеврсна цивилизацијска потврда да нема ништа лоше у легализацији канабиса и његовој индустријској производњи и контролисаном пласману на тржишту. Ако Србија хоће да стане раме уз раме са развијеним државама, цивилизовано и да се понаша. А легализација канабиса у овом тренутку јесте један од показатеља развијености свести и цивилизацијске развијености. Зато више нема изговора, легализујмо канабис! – поручила је председница Радног тела за легализацију канабиса странке Истина, Ивана Бакмаз.

 

#СтранкаИстина #Канабис #Легализација