U moru istih, jednoličnih i bezličnih partija, sa lošim idejama i neostvarenom politikom, stranka Istina je odlučila da unese svežinu u politički život Novog Sada i Srbije i izađe na predstojeće izbore, za Skupštinu Grada Novog Sada.

„Da, odlučili smo, da krenemo prvo iz našeg grada i da našim sugrađanima predočimo naše ideje, planove i viziju razvoja, kako grada, a tako i Srbije. Ima stara izreka, za koju svi znamo, da ako hoćeš prvo da počistiš ceo grad ili svoju ulicu, kreni od svog dvorišta. U našoj stranci su dominantno nova lica, koja nikada pre nisu htela da se uključuju u rad drugih stranaka. To što su upravo nas odabrali, daje nam veći stepen odgovornosti da sve naše ideje sprovedemo u delo. Mene u životu interesuju samo rezultati, a procena je bila da nemamo dovoljno vremena da, u ovom trenutku, napravimo kvalitetnu infrastrukturu na nivou cele zemlje. Stoga smo odlučili da na ove izbore izađemo samo u Novom Sadu. Plan nam je da pokažemo od čega smo satkani i želimo da damo naš doprinos poboljšanju života u samom gradu. Ideje koje ćemo ostvariti na gradskom nivou, delegiraćemo preko lokalne samouprave na nacionalni nivo, ne bi li one bile razmotrene i usvojene. Tako ćemo se kandidovati za naredne izbore na svim nivoima“, istakla je, Ivan Vujasin, predsednica stranke Istina.

“Isto tako, upravo te ideje za koje se zalažemo, iskrenost i doslednost su nas i preporučili da nas svi ti ljudi izaberu kao političku opciju gde žele da se afirmišu i da te, naše ideje, promovišu. Novi Sad je srpska Atina, sedište Matice srpske, Grad koji se na civilizovan način izborio za status slobodnog grada, kupivši ga od Marije Terezije, Novi Sad je mesto intelektualaca, velikih i ponosnih imena koji su se ovde rodili ili živeli i upravo zato i želimo da tu posebnost, koju Novi Sad ima, iskoristimo na najpozitivniji način. Veliki zadatak, velika obaveza i još veća odgovornost. Postavili smo sebi visoko lestvicu koju moramo preskočiti!”, dodala je, Ivana Vujasin.

Stranka Istina će se, na nacionalnom nivou, zalagati za legalizaciju seksualnog rada i legalizaciju kanabisa, kao i aktivnu borbu protiv nasilja u porodici. Što se tiče programa za Novi Sad, Istina se zalaže i nudi rešenja, po pitanju, urbanizma, životinja, programa za omladinu, Novi Sad Grad kulture I Novi Sad siguran Grad. Napravićemo Park ljubavi i alternativni centar. Ovo su samo neka od najbitnijih pitanja na koje će stranka Istina staviti akcenat i za sve te oblasti, Istina ima već gotova rešenja, koja ćemo predstaviti našim sugrađanima u narednim danima.

#strankaistina #ivanavujasin #vesnacvjetanovic #strahinjajakovljevic