Gospodine Đuriću,

Odmah na početku da Vam naglasim, da ste Vi gradonačelnik svih građana Novog Sada, pa i onih koje nazivate marginalcima. Barem bi tako trebalo biti! Da imate imalo političkog šlifa, razgovarali biste sa svima otvoreno i direktno, objasnili i pojasnili Vaše planove za Novi Sad! Nadasve, uvažavali bi svačije mišljenje i stav! Ovako, etiketiranjem i omalovažavanjem ljudi sa drugačijim mišljenjem, sebe veoma loše stavljate iznad svih i svakog.

Zamena teza je opasna stvar! Niko nije protiv Crkava i, kako Vi kažete, svetinja!

Mi kao stranka Istina, znamo šta je u interesu Grada i naših sugrađana, jer svakodnevno sa njima komuniciramo. Verovali ili ne, komuniciramo i sa onima koji ne dele naše stavove, jer nam je mišljenje naših sugrađana dragoceno.

Crkvi nije mesto pored gradske plaže Štrand! Tačka.

Ako su oni koji se suprotstavljaju tome u manjini ili pripadaju marginalnoj grupi, kako Vi to kažete, pa šta Vam je teško da, kao gradonačelnik svih građana, otvoreno i argumentovano razgovarate sa njima tj. nama? Eto, i nas sam uvrstila u te „marginalce“! Vi ste ti koji govorom mržnje pravite podele! Pitam Vas, zašto to radite?

Crkava u Novom Sadu ima, a parkova i parkovskih površina nema dovoljno, po svim relevantnim evropskim standardima, na šta smo se mi obavezali! I na šta vam konstantno ukazujemo! Ako smo bili evropska prestonica kulture, treba to da negujemo! To je duh ovog grada.

Budite dostojanstveni i nemojte da delite građane na kategorije prvog i drugog reda! Zašto Vam smeta kada neko ne deli Vaš stav? Zar ste toliko osetljivi na kritiku? Moj dobronameran savet Vama je, budite čovek na prvom mestu! Politika nije sve! Tako bi trebalo da bude, a Vama ostavljam izbor.

Ovaj naš grad, Novi Sad, zaslužuje najbolje, a nije Vaše da se na ovakav način obračunavate sa neistomišljenicima! Pitajte građane šta žele.
No, kako god! Vidimo se na izborima!

Ivana Vujasin, „marginalna“ Novosađanka, predsednica stranke Istina.

#StrankaIstina #IvanaVujasin