У склопу својих предизборних активности под називом „Опери се, сабери се“, странка Истина је у центру Новог Сада изашла међу грађане са новим перформансом у акцији „Погледај се у очи, па се суочи“.

„Акција наших активиста „Погледај се у очи, па се суочи“, метафорички указује на чињеницу да ако желимо да променимо друштво у коме живимо, морамо да застанемо, погледамо се у огледало и истински размислимо које промене прво морамо да направимо код нас самих, како би својим понашањем дали пример околини и доказали да су промене могуће, уколико их заиста желимо.“ – изјавила је председница странке Истина, Ивана Вујасин.

„Доста нам је говора мржње у нашем друштву, па и у политичком животу. Политичари, као јавне личности и репрезенти свог народа имају посебну одговорност за своје изјаве, поступке и дела. Стога смо нашу кампању и назвали „Опери се, сабери се“, јер желимо да укажемо на проблеме који постоје у данашњем друштву, а то су недостатак толеранције и пристојне комуникације, као и одсуство моралних вредности које су неприметно нестале у мору контраверзних дешавања, чији смо сведоци из дана у дан. Ми јесмо за толеранцију, али не пристајемо на насиље и простаклук у јавном говору и наступима, који су све више распрострањени у данашњем, модерном друштву и јавним наступима. Пореметили смо системе вредности, тако да оно што је некада било елементарно кућно васпитање, данас бива окарактерисано као лоше и сусреће се са осудама и неразумевањем. То није у реду и зато ћемо вратити те системе вредности у већој мери, него што су оне данас присутне.“ – додала је, Ивана Вујасин.

Странка Истина ће до краја кампање представљати грађанима своје идеје, циљеве и конкретна решења за Нови Сад и проблематику са којом се дуги низ година суочава. Убеђени смо да ће грађани Новог Сада препознати оне који могу те промене да донесу нашем граду, јер ми желимо да Нови Сад постане битна тачка у Европи. Наш град је одувек био познат по култури живљења и култури опхођења, а странка Истина ће те вредности да негује заувек!

#strankaistina #ivanavujasin #glasajzanovisad #pogledajseuocipasesuoci