Politička stranka Istina zabrinuta je zbog pronađenog mladunčeta lava u blizini Subotice i pita se šta bi bilo da je pobegla odrasla životinja i nekog napala?

Uzgoj i držanje divljih i egzotičnih životinja su zakonom zabranjeni, a crno tržište egzotičnih životinja je nehumano, ugrožava životinje, ekonomiju, a u slučaju bežanja životinja ugrožava i stanovništvo. Zato ćemo se politički boriti da životinje oslobodimo iz zatočeništva. Na državi je da pronađe odakle je došlo to mladunče, izmučeno i u veoma lošem stanju. Kriminalce odgovorne za neovlašteni uzgoj i držanje da pohapsi, a nelegalno uzgajane životinje da oduzme i smesti u odgovarajuća prihvatilišta ili u zoo vrtove koji što približnije odgovaraju prirodnom okruženju tih životinja.

Zoo parkovi u kojima su životinje izložene u malim gvozdenim kavezima u kojima nemaju gde da se sakriju od ljudskih pogleda i uglavnom su na tvrdoj podlozi, kako bi lakše moglo da se čisti, nisu opcija koju ćemo više tolerisati. Srbija ne sme više kasniti za svetom gde već odavno postoje vrtovi za životinje bez rešetaka. Praktičnost i profit ne smeju biti iznad humanosti!

Stoga zahtevamo od države da postavi veoma visoke standarde za zoo vrtove i da stane na put crnom tržištu divljih i egzotičnih životinja.

#StrankaIstina