Поводом вести да се у Новом Саду отвара прва америчка средња школа на територији Војводине, са америчким програмом наставе, политичка странка Истина сматра да је крајње време да се отвори јавна дискусија о образовању.

Присутни аустро-угарски систем образовања заснован је углавном на репродукцији знања и првобитно је био замишљен да служи за развој култа према Монархији. Тај систем образовања је превазиђен, али не смемо дозволити да га сада замени други који би развијао култ конзумеризма и од деце правио атомизиране јединке које експлоатише потрошачко друштво.

Ивана Вујасин, председница странке Истина тим поводом изјавила је: „Прича о образовању не сме да се сведе само на укључивање нових технологија, већ је нужно преиспитати саме поставке традиционалног школовања. Образовање обликује радну снагу, а од тога какво ће нам бити образовање зависи и где ће бити место Србије у свету. Нама нису потребне школе које ће од деце правити ограничене људе и модерне робове, већ нам је потребан образовни систем који развија креативни и интелектуални потенцијал деце. Зато размотримо различите алтернативне облике образовања у свету, преиспитајмо их и из свега тога нађимо наш властити систем који би био најбољи за нашу децу.“

#СтранкаИстина #Ивана Вујасин