U sveopštoj borbi protiv svetske pandemije i velikih problema od posledica korona virusa, na svim životnim i državnim nivoima, kao da smo na trenutak zaboravili na one kojima je od ranije potrebna pomoć. Zabrana kretanja se odnosi na sve one koji moraju da se vrate i da ostanu kod svojih kuća. Ovu meru stranka Istina svesrdno podržava #OstaniKodKuće .

Pitamo se, gde da odu beskućnici? Naravno, retoričko pitanje. „Apelujemo da se ovoj, socijalno najugroženijoj grupi, trajno pomogne. Predlažemo da država krene u trajno zbrinjavanje naših sugrađana“, istakla je Ivana Vujasin, predsednica stranke Istina.“

Istina će, svakako, čim krene politička kampanja i počnu da teku predizborne aktivnosti, izaći u javnost sa konkretnim merama i predlozima za trajno rešavanje pitanja i smeštaja beskućnika. Do tada, apelujemo i molimo državu da se pozabave i pomognu onima kojima je pomoć više nego neophodna, a to je da imaju krov nad glavom. „Ako je ljudskost i humanost ikada bila na ispitu, onda je to sada“, dodala je Ivana Vujasin.

Koliko smo kao društvo osetljivi i humani? U kriznim trenucima više nego u redovnim okolnostima. Pa gde se onda izgubi empatija u međuvremenu? Radimo na sebi, pomažimo drugima, budimo, na prvom mestu, ljudi!

#beskucnici #OstaniKodKuće #ivanavujasin #istina