У свеопштој борби против светске пандемије и великих проблема од последица корона вируса, на свим животним и државним нивоима, као да смо на тренутак заборавили на оне којима је од раније потребна помоћ. Забрана кретања се односи на све оне који морају да се врате и да остану код својих кућа. Ову меру странка Истина свесрдно подржава #OstaniKodKuće .

Питамо се, где да оду бескућници? Наравно, реторичко питање. „Апелујемо да се овој, социјално најугроженијој групи, трајно помогне. Предлажемо да држава крене у трајно збрињавање наших суграђана“, истакла је Ивана Вујасин, председница странке Истина.“

Истина ће, свакако, чим крене политичка кампања и почну да теку предизборне активности, изаћи у јавност са конкретним мерама и предлозима за трајно решавање питања и смештаја бескућника. До тада, апелујемо и молимо државу да се позабаве и помогну онима којима је помоћ више него неопходна, а то је да имају кров над главом. „Ако је људскост и хуманост икада била на испиту, онда је то сада“, додала је Ивана Вујасин.

Колико смо као друштво осетљиви и хумани? У кризним тренуцима више него у редовним околностима. Па где се онда изгуби емпатија у међувремену? Радимо на себи, помажимо другима, будимо, на првом месту, људи!

#beskucnici #OstaniKodKuće #ivanavujasin #istina