Поводом штрајка радника поште политичка странка Истина сматра да је крајње време да се отвори друштвени дијалог о јавним предузећима и будућности Србије.

Грађани Србије имају право да сазнају да ли међународна заједница условљава добијање нових кредита реструктуирањем јавних предузећа, што би практично значило њихово раздељивање на делове и распродају.

Тим поводом Ивана Вујасин, председница странке Истина, изјавила је: „Радницима поште би требало повећати плате и требало би запослити додатне раднике како би радни процеси могли да се несметано обављају. Ми нисмо против слободног тржишта, али постоје области које би држава требало да контролише. То се најпре односи на издавање уџбеника и на просвету, као и на јак утицај на здравствени сектор и културу. Константни притисци да се урушавају јавна предузећа како би се она приватизовала и извршила државна дерегулација нису у интересу наших грађана. Стране земље имају право да покушају да штите своје интересе, али је наша обавеза да успемо да сачувамо наше и да обезбедимо што бољу будућност за наше грађане.“

#СтранкаИстина