U utorak 20. aprila stranka Istina je obeležila nezvanični Svetski dan kanabisa akcijom, pod radnim nazivom „Što te leči to ne spreči“, sa štandovima, performansom i šetnjom kroz centar Novog Sada. U spontanom razgovoru sa građanima predstavnici stranke su ih upoznali sa onim što Istina traži i obavestili ih da je u svetu kanabis skinut od 2. decembra 2020. godine sa liste psihoaktivnih kontrolisanih supstanci opasnih po život i zdravlje što obavezuje i Srbiju da to isto uradi.

Mi zahtevamo da se konoplja u potpunosti dekriminalizuje, kako i za upotrebu u medicinske svrhe, tako i za industrijsku upotrebu. Sramotno je da se bolesni ljudi hapse kao kriminalci, zato što ne mogu legalno da nabave ono što im pomaže u lečenju. Zbog ovakve zabrane država gubi milione evra koji idu kriminalnim tokovima u privatne džepove. To je nedopustivo i veoma loše po ovu zemlju“, izjavio je Strahinja Jakovljević, potpredsednik stranke Istina.

Istoga dana delegacija stranke Istina u sastavu Ivane Bakmaz, ispred radne grupe za legalizaciju kanabisa, i Božidar Mićić ispred savetodavnog političkog kruga, svojim prisustvom podržali su obolele ispred Vlade Srbije koji su tražili i formalnu pravnu legalizaciju kanabisa u Srbiji.

Reakcije građana koji su zastajali da razgovaraju i da se informišu su pokazale da postoji podrška za ovu inicijativu i zato stranka Istina neće odustati od zahteva da se konoplja legalizuje. To ne dugujemo samo nama, to dugujemo i onima koji dolaze posle nas i kojima moramo da ostavimo zdravu i ekonomski uspešnu Srbiju.

 

#StrankaIstina #Kanabis #Legalizacija