Странка Истина намерава да у новом сазиву Скупштине Новог Сада покрене иницијативу за пројектовање и уређење тематских четврти у Новом Саду. У складу са тим би се изместиле кладионице и коцкарнице из градског језгра и осталих насељених места, као посебна тематска целина.

„Наш циљ је да кладионице и коцкарнице изместимо из градског језгра, а не да их угасимо или забранимо, јер их има у прекомерном броју у Новом Саду. Сведоци смо да у неким деловима града, у кругу од 200 – 300 метара имамо и по неколико кладионица! Чему то? Сматрамо да је толика изложеност лоша и штетна по грађане свих узраста, при том се и квари слика Новог Сада“, нагласила је председница странке Истина Ивана Вујасин.

Странка Истина је против било ког вида забрана и дискриминација, али и против прекомерне изложености потенцијалним зависностима, што коцкање свакако јесте.
„План и програм странке Истина за Нови Сад је да правимо тематске четврти, што сматрамо великим туристичким потенцијалом Новог Сада. Стога би све коцкарнице биле измештене у делу града који би био организован за ту намену. Добра страна таквог потеза је вишеструка: била би јача и боља контрола малолетничког коцкања, као и оних који уплаћују тикете за њих, а са друге стране би тако организован концепт био атракција и привлачио би стране и домаће туристе, што би свима било од користи“, додала је Ивана Вујасин.

Странка Истина ће у договору и сарадњи са урбанистима предложити поједине делове града који би били погодни за стварање тематских четврти. Такође би организовали јавне трибине и разговоре са суграђанима, не би ли их упознали са нашим идејама. Ми радимо за Нови Сад и све његове грађане, зато нам је битно и њихово мишљење, јер заједно можемо да доносимо одлуке које су свима у интересу!

Незаобилазна карика су и одборници у Скупштини Града, којима ће представници странке представити своје идеје, како би могли да се изјасне по том питању.
Странка Истина се кандидује за градске избор у Новом Саду под редним бројем 7.

#strankaistina, #ivanavujasin, #tematskecetvrti, #kladionice