Politička stranka Istina obeležila je prvi dan proleća akcijom u centru Novog Sada pod nazivom „Sve proleće, samo Istina ostaje“. Tom prilikom, u cilju buđenja optimizma i nade kod građana, aktivisti su razgovarali sa prolaznicima i upoznali ih sa promenama koje Istina želi da donese.

Politička stranka Istina želi da vodi drugačiju politiku, različitu od svih onih koji grade svoj politički izraz na napadanju i vulgarnostima. Istina umesto toga nudi konkretna rešenja za realne probleme i ljude motiviše da shvate da su oni sami nosioci pozitivne promene, što je i bila poruka ovog skupa.

Ivana Vujasin, predsednica političke stranke Istina tim povodom izjavila je: „Mnogi nisu primetili da već nekoliko godina proleće dolazi jedan dan ranije. Priroda se menja, a to je znak da bi trebalo da se i mi kao društvo menjamo. Mi ne vodimo praznu politiku i ne prodajemo maglu. Mi osnažujemo ljude da iznesu promenu na bolje i  nudimo konkretna rešenja i inicijative. Previše je bilo mržnje i sukoba, apatije i očaja među ljudima, svima je dosta ratova. Vreme je za mir, za poštovanje među ljudima i pristojno ponašanje. Izabrali smo prvi dan proleća da simbolično izađemo na ulice zato što želimo da ljudima damo nadu i ohrabrimo ih da daju svoj doprinos izgradnji društva u kojem će dominirati mir i solidarnost i u kojem će ljubav pobediti.“

#StrankaIstina #IvanaVujasin