Za razliku od Bob Geldofa koji je pre 43 godine snimio pesmu o tome kako ne voli ponedeljak, politička stranka Istina je građanima dela Telepa dala razlog da ga vole. Naime, u ponedeljak 19. septembra na Telepu, u mesnoj zajednici Nikola Tesla, osnovan je mesni podogranak političke stranke Istina za ovu teritoriju, na čije čelo je došla Dijana Cvetković, diplomirana vaspitačica.

Na otvaranju je istaknuto da je ovaj deo grada primer neslaganja potreba građana i potreba krupnog kapitala i investitora, a koje je usledilo usled prelaska na liberalnu ekonomiju i eliminacije državne kontrole. Rečeno je da je sve postalo roba i resurs, a da su građani tu potpuno marginalizovani i atomizovani i da se zato treba izboriti da građani imaju mnogo funkcionalnije mogućnosti da delegiraju svoje probleme i predloge organima lokalne samouprave kako bi bili i rešeni. Naglašeno je da je potrebno postići stanje depolitizovanosti mesnih zajednica kako bi bez tenzija i političkih borbi bilo moguće da se zadovolji interes građana na lokalu, a ne da građani budu žrtve politike i njeni taoci. Tendencija je da se sada kao ekskluzivne lokacije za život, umesto Limana i dela Telepa, nameću prostori sa sremske strane. Nije rešenje i nedopustivo je da se konkurentnost te ponude, usled nedostataka realne ekskluzivnosti. gradi na dovoljnom broju parking mesta i dosta zelenila, koje se smanjuje sa ove strane Dunava.

Dijana Cvetković, predsednica ovog mesnog podogranka izjavila je „da se politika mora vratiti interesu građana, a ne da interesi građana budu instrumentalizovani. Mi hoćemo zelenilo i parking mesta, a konkurentnost na tržištu može da se ostvaruje samo poboljšanjem kvaliteta, a ne proglašavanjem luksuza onoga što je osnovna potreba svih nas.“

 

#StrankaIstina