Politička stranka Istina podseća da vatromete mogu da poseduju i upotrebljavaju samo profesionalni pirotehničari, kao i da dozvolu za svaku pojedinačnu upotrebu daje Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon procene bezbednosti. To otvara pitanje zašto je bilo toliko vatrometa za Božićno veče i zašto nije doneta odluka da se ne dozvole vatrometi ni u privatnim aranžmanima?

Istina smatra da je došlo vreme da se u Srbiji pređe na realnu i konkretnu politiku, a da vreme propagandnog sticanja jeftinog publiciteta postane prošlost. Ivana Vujasin, predsednica stranke Istina, tim povodom je izjavila:

„Iako su se mnogi Novosađani nadali da ih neće biti, petardi i vatrometa je za praznike bilo u izobilju. Narušavanje javnog reda i mira bacanjem petardi na javnom mestu se kažnjava. Zašto se onda zakon ne poštuje i zašto su pirotehnička sredstva uopšte u slobodnoj prodaji? Ovde nije samo stvar brige o kućnim ljubimcima koji su ovim veoma ugroženi, već i o deci, starima, autističnim osobama i hroničnim bolesnicima. Postizanje ravnoteže između zabave i zaštite ljudi, životinja i okoline predstavlja ozbiljan zadatak. Krajnje je vreme da se uozbiljimo i da Srbiju pravno uredimo.“

#StrankaIstina #IvanaVujasin