Politička stranka Istina je iskreno zabrinuta zbog činjenice da mladi odlaze iz Srbije. Zbog toga se zalaže za razvoj i praktičnu primenu rešenja koja bi od Srbije napravila zemlju u kojoj mladi žele da ostanu. Tim povodom Strahinja Jakovljević, potpredsednik stranke Istina izjavio je:

„Želimo da naša deca izrastaju u normalne ljude, a ne psihički sakate i socijalno obogaljene. Traume i komplekse koje posedujemo su najčešće stečeni baš u detinjstvu. Deca su istovremeno i bezazlena i bezobzirna, ne shvataju koliko njihove reči mogu uvrediti i dela mogu povrediti njihove vršnjake, te kakve psihičke probleme mogu da im prouzrokuju u daljem odrastanju i životu, ne samo pojedinca nego i društva. Taj lanac se zato mora prekinuti. Siguran sam da većina stvari potiče iz porodice i od roditelja.

Zato je neophodna pomoć porodicama u svakom smislu. Želimo da se svaki vid raslojavanja među decom svede na minimum. Tražimo da se u osnovne škole uvedu uniforme tako da sva deca poseduju istu školsku odeću i obuću. Onemogućimo korišćenje mobilnih telefona tokom boravka u školi. Takođe, uvedimo školske autobuse za osnovce. Uradimo sve što možemo da se kod dece razvijaju prave vrednosti, ili bolje rečeno da im se vrate, pošto one i te kako postoje u duhu i tradiciji našeg naroda.

Deca su naš prioritet i pored najnovijih tehnologija, bolnica, izgrađenih puteva mi bi trebalo da izgradimo i ljude koji će sve to nastaviti da grade i vode.“

Strahinja Jakovljević

#StrankaIstina