Политичка странка Истина је искрено забринута због чињенице да млади одлазе из Србије. Због тога се залаже за развој и практичну примену решења која би од Србије направила земљу у којој млади желе да остану. Тим поводом Страхиња Јаковљевић, потпредседник странке Истина изјавио је:

„Желимо да наша деца израстају у нормалне људе, а не психички сакате и социјално обогаљене. Трауме и комплексе које поседујемо су најчешће стечени баш у детињству. Деца су истовремено и безазлена и безобзирна, не схватају колико њихове речи могу увредити и дела могу повредити њихове вршњаке, те какве психичке проблеме могу да им проузрокују у даљем одрастању и животу, не само појединца него и друштва. Тај ланац се зато мора прекинути. Сигуран сам да већина ствари потиче из породице и од родитеља.

Зато је неопходна помоћ породицама у сваком смислу. Желимо да се сваки вид раслојавања међу децом сведе на минимум. Тражимо да се у основне школе уведу униформе тако да сва деца поседују исту школску одећу и обућу. Онемогућимо коришћење мобилних телефона током боравка у школи. Такође, уведимо школске аутобусе за основце. Урадимо све што можемо да се код деце развијају праве вредности, или боље речено да им се врате, пошто оне и те како постоје у духу и традицији нашег народа.

Деца су наш приоритет и поред најновијих технологија, болница, изграђених путева ми би требало да изградимо и људе који ће све то наставити да граде и воде.“

Страхиња Јаковљевић

#СтранкаИстина