Поводом недавних и учесталих сексистичких напада на др Кисић, странка Истина осуђује овакве и сличне испаде.

„Ово је један у низу показатеља у каквом времену живимо и шта све појединци узимају себи за право. Насиље према женама, не подразумева, искључиво, физичко насиље, већ и вербално односно психичко насиље, у шта ови сескистички испади и напади, свакако могу да се уброје“, истакла је Ивана Вујасин, председница странке Истина.

„Моје је мишљење да је сасвим у реду критиковати било кога за његову стручност, јавно изречен став, или уколико учини или каже нешто непримерено. Прозивати, вређати неког на личном нивоу или због физичког изгледа, је недопустиво и испод сваког нивоа елементарне пристојности. Странка Истина има, као једно од три елементарна постулата #cuvaj, где указујемо и боримо се против насиља према женама и уопште, против насиља у породицама. Увек ћемо јавно реаговати на овакве испаде и стати у одбрану оних који су нападнути“, додаје Ивана Вујасин.

Странка Истина позива све савесне грађане да се одупру оваквим појавама, јавно их осуде и укажу на насилнике, како би одговарали пред законом.

„Оно што ће странка Истина радити у наредном периоду свог активизма и деловања, јесте у великој мери на превенцији и едукацији, како би се слични испади и насиље према женама и насиље у породици као и вршњачко насиље ако не искоренило, свело на најмању могућу меру. Свакако, сви насилници, морају бити процесуирани и кажњени у складу са нашим законима. Стоп насиљу према женама!“, закључила је Ивана Вујасин.

#cuvaj #stopnasilju #ivanavujasin #istina