Povodom nedavnih i učestalih seksističkih napada na dr Kisić, stranka Istina osuđuje ovakve i slične ispade.

„Ovo je jedan u nizu pokazatelja u kakvom vremenu živimo i šta sve pojedinci uzimaju sebi za pravo. Nasilje prema ženama, ne podrazumeva, isključivo, fizičko nasilje, već i verbalno odnosno psihičko nasilje, u šta ovi seskistički ispadi i napadi, svakako mogu da se ubroje“, istakla je Ivana Vujasin, predsednica stranke Istina.

„Moje je mišljenje da je sasvim u redu kritikovati bilo koga za njegovu stručnost, javno izrečen stav, ili ukoliko učini ili kaže nešto neprimereno. Prozivati, vređati nekog na ličnom nivou ili zbog fizičkog izgleda, je nedopustivo i ispod svakog nivoa elementarne pristojnosti. Stranka Istina ima, kao jedno od tri elementarna postulata #cuvaj, gde ukazujemo i borimo se protiv nasilja prema ženama i uopšte, protiv nasilja u porodicama. Uvek ćemo javno reagovati na ovakve ispade i stati u odbranu onih koji su napadnuti“, dodaje Ivana Vujasin.

Stranka Istina poziva sve savesne građane da se odupru ovakvim pojavama, javno ih osude i ukažu na nasilnike, kako bi odgovarali pred zakonom.

„Ono što će stranka Istina raditi u narednom periodu svog aktivizma i delovanja, jeste u velikoj meri na prevenciji i edukaciji, kako bi se slični ispadi i nasilje prema ženama i nasilje u porodici kao i vršnjačko nasilje ako ne iskorenilo, svelo na najmanju moguću meru. Svakako, svi nasilnici, moraju biti procesuirani i kažnjeni u skladu sa našim zakonima. Stop nasilju prema ženama!“, zaključila je Ivana Vujasin.

#cuvaj #stopnasilju #ivanavujasin #istina